Alcázar de San Juan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alcázar de San Juan

Alcázar de San Juan

Koordinaatit: 39°24′20″N, 3°12′20″W

Valtio Espanja
Itsehallintoalue Kastilia-La Mancha
Maakunta Ciudad Real
Hallinto
 – Hallinnon tyyppi Kaupunki
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 666,78 km²
Väkiluku (1.1.2016) 30 967[1]












Alcázar de San Juan on kaupunki Kastilia-La Manchan itsehallintoalueella Espanjassa. Kaupungin asukasluku oli 30 967 vuonna 2016.[1]

Alcázar de San Juan on perinteinen La Manchan alueen kaupunki. Keskusta sijaitsee Santa María -aukion (Plaza Santa María) ympärillä.

Kaupungin lähiseudulta on löydetty merkkejä pronssikauden ajan asutuksesta. Ilmeisesti alueella on sijainnut keltiberien leirejä ennen roomalaisten tuloa. Jotkut historioitsijat uskovat, että kaupungin paikalla sijaitsi alun perin ennen roomalaisaikaa paikkakunta nimeltä Alces, jonka Tiberius Sempronius Gracchus valloitti, kun seutu liitettiin Rooman valtakuntaan.

Kaupungissa on säilynyt mosaiikkeja roomalaisajalta 100- ja 200-luvulta. Arkeologisten kaivausten perusteella on todettu, että visigoottien valtakauden lopulla kylä alkoi kehittyä pieneksi kaupungiksi.

Museo del Hidalgossa, joka sijaitsee vanhassa 1500-luvun aatelistalossa, voi tutustua niiden hidalgojen elämään, jotka innoittivat Miguel Cervantesia kirjoittamaan Don Quijotesta.

Kuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Cifras oficiales de población resultantes de la revisión del Padrón municipal a 1 de enero Instituto Nacional de Estadística (INE). Viitattu 28.3.2017. (espanjaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]