Albert Speer (nuorempi)

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Albert Speer nuorempi)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Albert Speer
Albert Speer vuonna 2010
Albert Speer vuonna 2010
Syntynyt 29. heinäkuuta 1934 (ikä 83)
Natsi-Saksan lippu Berliini, Saksa
Ammatti arkkitehti
Vanhemmat Albert Speer
Margarete Weber
Baseler Oval

Albert Speer (lausutaan /ˈʃpær/) (s. 29. heinäkuuta 1934 Berliini) on saksalainen arkkitehti ja kaupunkisuunnittelija. Vuodesta 1977 lähtien hän on toiminut Kaiserslauternin yliopiston kaupunkisuunnittelun professorina.

Speer on Frankfurt am Mainissa vuonna 1984 perustamansa AS&P - Albert Speer und Partner -arkkitehtitoimiston perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Jo ennen AS&P:n perustamista Speer oli menestynyt alallaan oman toimistonsa kautta ja toiminut erityisesti Saudi-Arabiassa. Ensimmäisen kansainvälisen palkintonsa hän oli voittanut jo vuonna 1964. Albert Speer und Partner työllistää yli 100 työntekijää on ja yksi suurimmista sekä arvostetuimmista arkkitehti- ja kaupunkisuunnittelutoimistoista Saksassa. Speer ja hänen yrityksensä ovat myös kansainvälisesti arvostettuja työssään. Viimeisimpänä suurina projekteina ovat olleet Hannoverissa vuonna 2000 järjestetty maailmannäyttely Expo 2000, Shanghain ”International Automobile City” ja Pekingin olympialaisten rakennelmat. Albert Speer und Partner onkin keskittynyt viime aikoina paljon Kiinan kasvavaan infrastruktuuriin ja yhtiön toinen pääkonttoreista sijaitseekiin Shanghaissa.

Speer on arkkitehti neljännessä polvessa. Hänen isänsä oli natsi-Saksan pääarkkitehti ja varusteluministeri Albert Speer ja isoisänsä arkkitehti Albert Friedrich Speer.