Albert Speer (nuorempi)

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Albert Speer nuorempi)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Albert Speer
Albert Speer vuonna 2010
Albert Speer vuonna 2010
Syntynyt 29. heinäkuuta 1934
Natsi-Saksan lippu Berliini, Saksa
Kuollut 15. syyskuuta 2017 (83 vuotta)
Saksan lippu Frankfurt am Main, Saksa
Ammatti arkkitehti
Vanhemmat Albert Speer
Margarete Weber
Baseler Oval

Albert Speer (29. heinäkuuta 1934 Berliini15. syyskuuta 2017 Frankfurt am Main) oli saksalainen arkkitehti ja kaupunkisuunnittelija. Vuodesta 1977 lähtien hän toimi Kaiserslauternin yliopiston kaupunkisuunnittelun professorina.

Speer oli Frankfurt am Mainissa vuonna 1984 perustamansa AS&P – Albert Speer und Partner -arkkitehtitoimiston perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Jo ennen AS&P:n perustamista Speer oli menestynyt alallaan oman toimistonsa kautta ja toiminut erityisesti Saudi-Arabiassa. Ensimmäisen kansainvälisen palkintonsa hän voitti jo vuonna 1964. Albert Speer und Partner työllistää yli 100 työntekijää on ja yksi suurimmista sekä arvostetuimmista arkkitehti- ja kaupunkisuunnittelutoimistoista Saksassa. Speer oli myös kansainvälisesti arvostettu työssään. Hänen yrityksensä suuria projekteja ovat olleet muun muassa Hannoverissa vuonna 2000 järjestetty maailmannäyttely Expo 2000, Shanghain ”International Automobile City” ja Pekingin olympialaisten rakennelmat. Albert Speer und Partner onkin keskittynyt viime aikoina paljon Kiinan kasvavaan infrastruktuuriin ja yhtiön toinen pääkonttoreista sijaitseekin Shanghaissa.

Speer oli arkkitehti neljännessä polvessa. Hänen isänsä oli natsi-Saksan pääarkkitehti ja varusteluministeri Albert Speer ja isoisänsä arkkitehti Albert Friedrich Speer.