Aila Niinimaa-Keppo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aila Niinimaa-Keppo (30. tammikuuta 1952 Oulu20. kesäkuuta 2009 Vantaa[1]) oli suomalainen toimittaja ja viestintäalan yrittäjä, joka oli julkisuudessa erityisesti Suomi–Georgia-seuran puheenjohtajana.

Niinimaa-Keppo opiskeli Markkinointi-instituutissa ja suoritti yliopistossa viestintäalan arvosanoja. Hän oli alkuun Mainos-renkaan ja Finnsov-matkojen palveluksessa mutta perusti oman viestintäyrityksen Prominorin ('pienemmän puolesta') vuonna 1987. Niinimaa-Keppo oli aloitteentekijänä Suomi–Georgia-seuran perustamiseksi 1989. Herätteenä sille oli hänen matkansa Tbilisiin juuri, kun siellä tukahdutettiin väkivaltaisesti neuvostovastaiset mielenosoitukset. Hän välitti tapahtumat suomalaisille tiedotusvälineille. Vuoden 1991 presidentinvaaleissa hän taisteli Zviad Gamsahurdian valinnan puolesta ja kirjoitti seuraavan vuoden vallankaappauksesta kirjan Shevarnadzen valhe.[1]

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Shevarnadzen valhe. Helsinki: Suomi–Georgia-seura, 1992.
  • Niinimaa-Keppo, Aila (toim.): Lyhyestä vitsi kaunis. Vitsinkertojan käsikirja. Helsinki: Prominor, 2006. ISBN 952-92-0250-4.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Muistot: Toimittaja Aila Niinimaa-Keppo. Helsingin Sanomat, 8.7.2009, s. B7. Artikkelin verkkoversio.
Tämä toimittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.