Aikakauskirja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aikakauskirja on säännöllisin väliajoin (kuukausittain tai esimerkiksi neljä kertaa vuodessa) julkaistava tieteellinen teos tietyltä alalta. Aikakauskirja sisältää ao. alan opettajien, tutkijoiden ja muiden asiantuntijoiden kirjoittamia artikkeleita, mielipiteitä, kirjallisuusarvosteluita tai tutkimusselosteita. Aikakauskirja voi olla jonkin yhdistyksen jäsenetu, sen voi ostaa irtonumerona tai sen voi tilata vuosimaksua vastaan.

Aikakauskirjoja ovat muiden muassa Suomessa Kunnallistieteen yhdistyksen julkaisema Kunnallistieteellinen aikakauskirja, oikeustieteellinen aikakauskirja Defensor Legis, Taloustieteellisen Yhdistyksen julkaisema Kansantaloudellinen aikakauskirja ja Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisema Työpoliittinen aikakauskirja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Haahti, Antti: Matkailualan tieteelliset aikakauskirjat. Kide, 2004, 26. vsk, nro 3. Rovaniemi: Lapin yliopisto.
  • Korpilahti, Eeva: Metsätieteen aikakauskirjan neljännesvuosisata. Metsätieteen aikakauskirja, 2018, s. 3. Helsinki: Suomen Metsätieteellinen Seura.
  • Lehikoinen, Kari: Lukijoiden käsitys matemaattisten aineiden aikakauskirjasta sekä sen kehittämisestä ja käytöstä opetuksessa. Syventävien opintojen tutkielma : Helsingin yliopisto, kasvatustieteen laitos. Helsinki: Helsingin yliopisto, 1981.
  • Räisänen, Heikki: Mitä aiheita Työpoliittisessa aikakauskirjassa on 60 vuoden aikana käsitelty?. Työpoliittinen aikakauskirja, 2017, 60. vsk, nro 4, s. 21-42. Helsinki: Työministeriö.