Aihe sivulla Wikipedia:Väärinkäyttösuodatin/Virheet

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
JuliaIvaneva (keskustelumuokkaukset)

Koitin lisätä "Vuosi 1969" artikkeliin kesäkuulle maininnan Stonewallin mellakoista, jotka toimivat homojen, lesbojen ja transihmisten oikeuksia puolustavan liikkeen käynnistäjinä Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa. Suodatin tulkitsti alatyyliseksi kielenkäytöksi.

Zache (keskustelumuokkaukset)

Kiitos ilmoituksesta ja lisäsin tekstin vuoteen 1969. Periaatteessa suodatin toimi tuossa oikein, koska se yrittää huomauttaa jos sisäänkirjautumaton tunnus TAI tunnus jolla ei ole kuin muutama muokkaus yrittää lisätä alatyylisiä sanoja artikkeleihin. Tässä tapauksessa oli "homo", joka merkitty epäilyttäväksi sanaksi, koska pääosin koululaiset lisäilevät sanaa vähän sinne sun tänne. (ei välttämättä ihmisiin vaan tyylillä perunat ja porkkana ovat homoja jne.)


Tuossa suodattimessa on jonkin verran kontekstitietoisuutta eli alatyylisiä sanoja voi käyttää artikkeleissa joissa sanoja on käytetty entuudestaan jolloin esimerkiksi seksuaalivähemmistöistä kertovissa artikkeleissa voi käyttää sanaa homo ilman, että suodatin laukeaa. Tarkoitus olisi lisätä tuohon taustalle koneoppimista jolloin se oikeasti ymmärtäisi sen, että onko käyttäjä lisännyt oikean lauseen vai pelkkiä yksittäisiä sanoja, mutta tämä on vielä työnalla.

Vastaa aiheeseen ”Vuosi 1969”