ABAX

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ABAX
Tunnuslause The difference is ABAX
Yritysmuoto Osakeyhtiö
Perustettu 2003
Toimitusjohtaja Morten Strand
Kotipaikka Larvik
Tuotteet Sähköinen ajopäiväkirja
Henkilöstö 350
Emoyhtiö ABAX As
Kotisivu https://abax.fi/

ABAX on norjalainen teknologiayhtiö, joka valmistaa sähköisiä ajopäiväkirjoja sekä paikannuslaitteita. Yritys on perustettu vuonna 2003 Larvikissa, jossa yrityksen pääkonttori sijaitsee. ABAX-konsernilla on toimipisteet Norjan lisäksi Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Englannissa, Hollannissa, Puolassa ja Kiinassa. ABAX-konsernissa työskentelee yli 350 työntekijää. ABAX on sähköisten ajopäiväkirjojen markkinajohtaja Pohjois-Euroopassa yli 180 000 myydyllä laitteellaan.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ABAX on perustettu vuonna 2003, mutta keskittyminen GPS-laitteisiin alkoi yhteistyössä ETS:n (Electronic Tracking System) kanssa vuonna 2009.

Vuonna 2011 tavoitteena oli luoda yhteinen perusta teknisille innovaatioille, tuotekehitykselle ja myyntitoiminnalle ja tarjota seurantajärjestelmiä sekä yksityis- että yritysasiakkaille. Nykyään ABAX on vakiinnuttanut asemansa telematiikka-alan markkinajohtajana kehittämällä ja toimittamalla GPS-laitteita, sähköisiä ajopäiväkirjoja, ajoneuvonhallintaa ja toiminnanohjausjärjestelmiä.

ABAX nimettiin Berg Insightin tutkimuksessa (15. syyskuuta 2016) nopeimmin kasvavaksi telematiikkayritykseksi Euroopassa yli 50 prosentin kasvulla vuonna 2015. Vuoden 2017 alussa ABAXilla on yli 200 000 aktiivista laitetta ja yli 20 000 asiakasta.

Kesäkuussa 2017 yhtiö ilmoitti, että johtava vaihtoehtoisten sijoitusratkaisujen toimittaja Investcorp on ostanut ABAXin 1,8 miljardilla Norjan kruunulla.

ABAX Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ABAX Finland Oy:n toimipiste Blaza Business Parkissa Vantaalla

ABAX Finland Oy perustettiin maaliskuussa 2014. Saman vuoden lopussa ABAX osti suomalaisen kilpailijan Salkatek Oy:n koko osakekannan. Suomessa ABAXilla on toimistot Vantaan Plaza Business Parkissa sekä Oulun Technopoliksessa. ABAXilla on Suomessa 19 työntekijää. ABAX Finland Oy:n toimitusjohtajana toimii Olli Oivanen.

Tuotteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]