7 Ages

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
7 Ages
Pelaajia 2-7
Ikäsuositus 15+
Pelin kesto tunteja
Monimutkaisuus korkea
Strategisuus melko korkea
Satunnaisuus keskitasoa

BoardGameGeek

7 Ages on Australian Design Groupin vuonna 2004 julkaisema lautapeli ihmiskunnan historiasta. Peli sisältää 7 aikakautta, joista osa tai kaikki pelataan läpi ohjaillen erilaisia kansoja. Pisteitä saa parhaiten pelaamalla kansoja historian ohjenuoran mukaisesti ja eniten pisteitä pelin aikana kerännyt pelaaja voittaa pelin. Pelin massiivisuutta kuvaa se, että pelin ensimmäinen aikakausi alkaa 4000 eaa. ja viimeinen päättyy Internetin keksimiseen.

Peli sisältää valtavan maailman karttaa kuvaavan pelilaudan, satoja eri kansoille varattuja yksiköitä, historiasta tuttuja suuria johtajia ja muita pelimerkkejä sekä 110 korttia, joihin pelimekaniikka perustuu. Kussakin kortissa on erikseen markkina-arvo, kansa, artifact ja tapahtuma - ja ainoastaan yhden näistä voi kerrallaan käyttää. Peli on täynnä historiallisia yksityiskohtia ja siksi myös kaikkien sääntöjen opettelu vaatii aikaa.

Pelaajamäärästä riippuen kukin pelaaja pääsee ohjaamaan vähintään kahta eri kansaa kerrallaan ja jokaisen vuoron aluksi pelaajat määrittelevät mitä kansat tekevät. Vaihtoehtoja on useita - tuottaminen, kaupankäynti, liikkuminen, jne. Mielenkiintoiseksi pelin tekee se, että kansoille ehtii tehdä vain yhden toimenpiteen vuorossa vaikka tarvetta ja halua olisi usein tehdä enemmänkin. Sotiminen, luonnonkatastrofit ja suurvaltojen vaihtuvuus voivat tapahtua kuten historiassakin.

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.