3Com

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
3Com
Perustettu 1979
Lakkautettu 2010
Toimiala elektroniikkateollisuus
Omistaja Hewlett-Packard
3Com 3C509BC -verkkokortti oli yhtiön tunnetuimpia tuotteita, 16-bittinen ISA-versio
3Com Ergo Audrey, kosketusnäyttöinen internetpäätelaite vuodelta 2000

3Com oli yhdysvaltalainen elektroniikkavalmistaja, joka tunnettiin erityisesti verkkolaitteistaan.

Yhtiön perustivat Robert Metcalfe, Howard Charney, Bruce Borden ja Greg Shaw vuonna 1979. Bill Krause värvättiin Hewlett-Packardilta yhtiön toimitusjohtajaksi 1981 kun se sai rahoitusta pääomasijoittajilta. Yhtiön pääkonttori oli Santa Clarassa Kaliforniassa.

3Com keskittyi ethernet-verkkojen tekniikkaan. Metcalfe oli ollut kehittämässä ko. tekniikkaa. Tuotteisiin kuuluivat verkkokortit PC:lle, kytkimet, reitittimet ja langattomat tukiasemat. 3Com kehitti 1980-luvulla myös verkkopalvelinohjelmistoja kuten 3+Share, jonka korvasi Microsoftin kanssa kehitetty LAN Manager, joka kilpaili Novell NetWaren kanssa. 3Com jätti palvelinohjelmistot 1991. Vuonna 1986 yhtiö julkaisi levyttömän 3Station-verkkotietokoneen, jossa käytettiin Intel 286-suoritinta. Yhtiö perusti Huawein kanssa H3C Technologies Co., Limited -yhteisyrityksen ja osti sen kokonaan 2007. Näin 3Com sai jalansijan myös Kiinan markkinoilla. Yhtiö kehitti myös tietoturvaohjelmistoja tuotemerkillä TippingPoint.

Huhtikuussa 2010 Hewlett-Packard sai päätökseen 3Comin oston, eikä sitä ole enää erillisenä yksikkönä, eikä sen tavaramerkki ole käytössä.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:3Com