1200 Micrograms

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1200 Micrograms
Tiedot
Toiminnassa 1999–
Tyylilaji psytrance/electronica
Kotipaikka Ibiza, Espanja
Laulukieli englanti
Jäsenet

Riktam Matkin
Bansi Quinteros
Raja Ram
Chicago

Levy-yhtiö

TIP World

1200 Micrograms (tunnetaan myös nimellä 1200 Mics) on Espanjan Ibizalta lähtöisin oleva psytrancea tuottava ryhmä, jonka muodostavat Sajahan "Riktam" Natkin, Joe "Bansi" Quinteros, Raja Ram sekä Chicago. Kokoonpano on tehnyt musiikkia vuodesta 1999, mutta on nyt eronnut erimielisyyksien johdosta. Riktam, joka tuotti lähes kaikki yhtyeen kappaleet, oli kyllästynyt jakamaan rahat kolmen muun henkilön kanssa, ja tämän vuoksi yhtye hajosi 2007. Yhtyeen nimi viittaa erittäin korkeaan LSD-annokseen ja erääseen Terence McKennan sitaattiin, jota on samplattu kappaleessa ”Salvia Divinorum” (”A substance so powerful that 300 micrograms is the dose.” Projektissa mukana neljä henkilöä, joten 4*300=1200). 1200 Micrograms tunnetaan kitaran käytöstä kappaleissaan ja huumeteemastaan.

Yhtyeen ensimmäisen levyn (1200 Micrograms) teemana oli Raja Ramin lempihuumeet. Albumin kappaleisiin on lainattu paljon Terence McKennan sitaatteja ja sampleja elokuvasta Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa. Levyn julkaisu oli suuri menestys. Yhtye julkaisi Marijuana musiikkivideon vuonna 2003.

Yhtyeen toinen albumi, Heroes of the Imagination, on omistettu tunnetuille keksijöille ja tiedemiehille. Albumi sisältää myös vuoden 2003 hittikappaleen Acid For Nothing, joka on Dire Straits -yhtyeen Money for Nothing -kappaleen trance-remix.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]