Éric Grauffel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Éric Grauffel vuonna 2007.

Éric Grauffel (s. 8. joulukuuta 1979) on ranskalainen urheiluampuja. Hän on pistoolin practical-ammunnan open-luokan viisinkertainen maailmanmestari ja euroopanmestari.[1] Maailmanmestaruudet Grauffel saavutti peräkkäisissä kisoissa vuosina 1999, 2002, 2005, 2008 sekä 2011 ja euroopanmestaruudet myös peräkkäisissä kisoissa vuosina 1998, 2001, 2004, 2007 ja 2010.

Ensimmäiset mestaruutensa Grauffel voitti ollessaan vielä juniorikategoriassa. Viimeisten 13 vuoden aikana Grauffel on voittanut 208 kilpailustaan yli 97 prosenttia, ja harvoista tappioista puolet tuli vuonna 1998. Näitä kaikkia voidaan pitää todella uskomattomina saavutuksina practical-ammunnassa, jossa hän on ollut ylivoimainen viime vuosina. Hän on monien mielestä paras practical-ampuja kautta aikain.

Grauffelin vahvuuksina pidetään eritoten hänen todella varmaa ammuntaansa kaikissa olosuhteissa. Hän ampuu aina todella nopeasti ja todella tarkasti. Tämän tason Grauffel on saavuttanut vain harjoittelemalla. Omien sanojensa mukaan hän on elämänsä aikana ampunut jo yli kaksi miljoonaa laukausta.[2]

Grauffelin menestyksen takana on myös toimiva kalusto. Häntä on sponsoroinut yli kymmenen vuotta italialainen aseyritys Tanfoglio, joka toimittaa hänelle aina uusimman ja toimivan kaluston. Grauffelilla on myös lukuisia muita sponsoreita. Tanfoglio on lanseerannut Eric Grauffelin nimellä asemallin - Gold custom Eric - jota Eric itse myös käyttää, kaliiperinaan .38 super. Ase on täysin maailmanmestarin itse suunnittelema ja tehty puhtaasti kilpailukäyttöön.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tir Stage quimpérois pour les meilleurs Français (Arkistoitu – Internet Archive). Éric Grauffel sera présent à Cavaillon, en septembre, pour défendre son titre de champion d'europe de tir sportif de vitesse.
  2. Le Télégramme L'élite au rendez-vous du championnat interrégional. "Le champion de monde, Éric Grauffel, remporte le championnat en «open»." 16. syyskuuta 2009