École spéciale militaire de Saint-Cyr

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sotakorkeakoulun kadetteja paraatikulkueessa Pariisissa.

École spéciale militaire de Saint-Cyr, usein vain Saint-Cyr, on maineikas ranskalainen sotakorkeakoulu. Koulun perusti Napoleon I vuonna 1802.

Koulun nimi oli vuosina 1947-1961 École spéciale militaire interarmes (ESMIA). Tämän jälkeen koulu jaettiin kahteen osaan: École spéciale militaire ja École militaire interarmes.

Vuonna 1977 perustettiin kolmas koulu, École militaire du corps technique et administratif (EMCTA). Vuonna 2010 EMCTA yhdistettiin Montpellier'n École militaire supérieure d’administration et de management (EMSAM) kanssa ja sai nimen École d’administration militaire (EAM).

Vuonna 2013 École d’administration militaire uudelleenorganisoitiin ja osa sen tehtävistä annettiin EMIAlle eli École militaire interarmes.

Vuodesta 1983 lähtien sotakorkeakoulu on ottanut naisopiskelijoita ja koulussa on sen perustamisesta lähtien opiskellut vuosittain useita kymmeniä ulkomaisia opiskelijoita. Vuonna 1920 koulussa opiskeli suomalainen A. F. Airo.

Sotakorkeakoulu toimi 1803 lähtien Pariisissa Fontainebleaun linnassa. Vuodesta 1945 lähtien se on sijainnut Bretagnessa Morbihanin departmentin Guerin kunnassa Coëtquidanin sotilaskoulutusalueella.[1][2][3]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.