Äänipäät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Äänipäät on vuonna 2002 perustettu veteliläinen mieskuoro, joka pyrkii huumorin keinoin uudistamaan perinteistä kuorolauluperinnettä. Kuoron ohjelmistoon kuuluu pop- ja rock-musiikkia, perinteisiä tangoja, valssi- sekä kansanmusiikkia. Kuoro tekee itse kappaleensa ja sovituksensa, jotka ovat neliäänisiä a cappella –lauluja. Äänipäät esiintyvät konserteissa, musiikkitapahtumissa ja ravintoloissa.

Äänipäille on leimaavaa tarkastella arkisia asioita huumorin keinoilla. Kappaleissa ei pääsääntöisesti käytetä soittimia tai muita apuvälineitä. Äänipäiden asuvalikoimaan kuuluvat verryttelypuvut, t-paidat (joissa on laulajan oman naaman kuva), munkinkaavut sekä smokki.

Äänipäät järjestävät vuosittain Vetelin Vestifaalit –tapahtuman, johon kuuluu musiikkiesityksiä, kesäistä hauskanpitoa sekä perinteiset lavatanssit. Vestifaalin aiempia esiintyjiä ovat olleet: lauluyhtyeet Suden Aika ja Shalla Lalla sekä tangokuningas Matti Korkiala.

Kaikki Äänipäät-kuoron jäsenet ovat kuuluneet Vetelin Poikakuoroon, mikä on luonut kuoron toiminnalle klassisen perustan. Kaikki Äänipäiden jäsenet ovat syntyjään veteliläisiä. Synnyinkunnalla on vahva merkitys kuoron toimintaan. Äänipäät tuovat tuotannossaan esille pienille paikkakunnille tyypillisiä asioita, kuten naapurikateutta, maalaisidylliä sekä Vetelin murretta.

Äänipäät osallistui Suomen Paras Kuoro 2009 –kilpailuun sijoittuen parhaana mieskuorona kolmanneksi Kuopion Nuorisokuoron ja Philomelan (Helsinki) jälkeen.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]