Yyteri Golf

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yyterin Golfklubin klubitalo.

Yyteri Golf on Porissa toimiva golfklubi ja samanniminen golfkenttä. Se sijaitsee Porin kaupungin Yyterin hiekkarantojen länsireunalla. Kenttä on 18-reikäinen. Klubitalossa on pukeutumistilat sekä saunat ja toisessa kerroksessa sijaitsee 100-paikkainen täyden palvelun ravintola.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenttää hallinnoiva Yyteri Golf & Tennis Links Oy perustettiin 27. heinäkuuta 1988. Yhtiön nimi muutettiin myöhemmin muotoon Yyteri Golf Links Oy.

Yhtiön perustivat Eero Järvinen ja Antti Taipale Porista sekä Jouko Munukka ja Matti Korhonen (YIT-Yhtymä Oy) Helsingistä. Yhtiön puheenjohtajaksi valittiin Antti Taipale ja rakennusaikaiseksi projektivalvojaksi Eero Järvinen.

Golfkentän hanke- ja projektisuunnittelusta vastasi Eero Järvinen ja kenttäsuunnitelmista arkkitehti Reijo Louhimo. Klubitalon ja huoltorakennuksen suunnitelmat teki arkkitehti Esa Suvanto. Golfkentän ja rakennusten rakentamisesta vastasi YIT-Yhtymä Oy. Klubitalon ympäristön puutarhasuunnitelman laati Juhani Nylund.

Kentän rakennustyöt aloitettiin 5. syyskuuta 1988. Harjoitusalueet ja tenniskentät otettiin käyttöön 15. kesäkuuta 1989. Pelaaminen kentällä (18 reikää) aloitettiin 15. kesäkuuta 1990. Klubitalon valmistuttua vihkiäisiä vietettiin 27. huhtikuuta 1991.[1] Vihkiäisten jälkeen kenttä luovutettiin yhtiön osakkaille ja Antti Taipale jatkoi puheenjohtajana sekä Eero Järvinen golfyhtiön toimitusjohtajana ja kenttämestarina. Pekka Laxell yhtiön puheenjohtajana vuosina 1992–1996.

Yhtiöön tullessa uusia osakkaita ja sitä kautta pelaajia tarvittiin erikseen yhdistys (ry) joka vastaa pelitapahtumista ja on yhteydessä Suomen Golfliittoon. Yhdistyksen perustivat 24.2.1989 Eero Järvinen (puheenjohtaja), Antti Taipale (sihteeri), Jouko Munukka ja Matti Korhonen.

YIT-Yhtymän myytyä osakkuutensa maaliskuussa 1997 yhtiöstä yhtiön osake-enemmistö siirtyi Yyteri Golf ry:n omistukseen. Yhtiön puheenjohtajaksi valittiin Tapani Liski. Uusi hallitus poisti alueelta tenniskentät ja vaihtoi yhtiön nimeksi Yyteri Golf Links Oy.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kentän vihkiäisiä vietettiin tasan 25 vuotta sitten Yyteri Golf. 27.4.2016. Viitattu 1.1.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]