Wallace West

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wallace Rudolph "Ace" West on DC Comicsin sarjakuvissa esiintyvä supersankari. Hahmon loivat Van Jensen, Robert Venditti, Ron Frenz ja Brett Booth ja se esiintyi ensimmäisen kerran The Flash (vol. 4) Annual #3 tarinassa kesäkuussa 2014. Hahmo on tullut tunnetuksi neljäntenä Poika Salamana. Alun perin hänet esitettiin kaksirotuisena tulkintana Wally Westistä osana DC:n The New 52 -uudelleenjulkaisua, sarjakuva DC Rebirth #1 totesi myöhemmin, että hän on itse asiassa uusi samanniminen hahmo. Sekaannusten välttämiseksi hahmo nimettiin uudelleen myöhemmissä sarjakuvissa Wallace Westiksi ja myöhemmin yksinkertaisesti Ace Westiksi.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wallace West on Daniel "Danny" Westin poika ja kolmannen Salaman Wally Westin serkku. Hänet nimettiin iso-isoisänsä mukaan. Hänen isänsä Daniel piilotti todellisen identiteettinsä pojaltaan, sitoutuen ja pysyen pojan elämässä "setänä" mielummin kuin isänä. Hyvin nuorena poikana Wallacen täti Iris West vei hänet matkalle keskustaan ​​samannimisen serkkunsa Wally Westin kanssa Central Cityn Flash Day Parade -päivänä. He vierailivat Irisin poikaystävän Barry Allenin luona; Iris kutsuttiin töihin, ja hän otti Wallacen mukaansa jättäen serkkunsa Wallyn Barryn luo, mikä johti kohtalokkaaseen onnettomuuteen, joka muutti vanhemman Wallyn Poika Salamaksi.

Tämä vierailu ei ollut ominaista Wallacen lapsuudelle; Wallacen äiti inhosi Westin perhettä, eikä usein antanut hänen olla missään tekemisissä heidän kanssaan. Tästä huolimatta Wallace vietti toisinaan aikaa suuremman Westin perheen kanssa. Näiden tapaamisten aikana nuori Wallace kertoi usein muille perheenjäsenille, että hän oli parempi kuin kukaan muu melkein missään. Eräänä päivänä hänen perheensä kyllästyi hänen kerskailuun ja antoi hänelle koko päivän todistaakseen paremmuutensa. Se oli katastrofi; Samalla hän rikkoi ikkunan, poltti salaatin ja aiheutti palokunnan kutsumisen paikalle. Tämän seurauksena hänelle annettiin leikkimielisesti lempinimi Ace.

Wallace varttuessaan kasvoi jonkinlaiseksi rikolliseksi; hän oli tottelematon ja häiriötekijä. Kun Wallacen äiti katosi Crime Syndicaten rynnätessä läpi Central Cityn, hänen tätinsä Iris West otti hänet huostaansa, mutta hänkään ei voinut pitää häntä poissa vaikeuksista.

Poika alkoi lopulta vapautua kapinallisesta luonteestaan, kun hän sai ihailua Central Cityn kotikaupungin supersankarista Salamasta. Wallace sai lopulta yhteyden salaperäiseen Nopeusvoimaan, mikä antoi hänelle arvaamattoman ja vaikeasti hallittavan supernopeuden, kun tuleva versio itsestään lähetti voimansa ajan myötä menneisyyteen ennen kuolemaansa. Uusilla voimillaan Wallace yritti auttaa Salamaa ja tätiään kaikin mahdollisin tavoin.

Wallace, joka yritti pitää voimansa salassa Iris-tädiltä, ​​työskenteli nopeusvoimaa hyödyntäneen Meena Dhawanin, joka tunnetaan myös nimellä "Fast Track", kanssa, joka auttoi häntä käyttämään ja ymmärtämään lahjaansa paremmin. Dhawanin ilmeisesti tappoi uusi, Godspeed-nimellä tunnettu kiihkoilija, mikä järkytti Wallacea ja lähetti hänet etsimään uutta mentoria. Työskenneltyään suoraan Salaman kanssa ensimmäistä kertaa Godspeedin vangitsemiseksi, Wallace otettiin Salaman siiven alle uutena Poika Salamana. Hän liittyi myöhemmin Teinititaaneihin. Hänen aikansa Titaanien kanssa kuitenkin loppui, kun Deathstroke huijasi hänet auttamaan häntä pelastamaan poikansa Grant Wilsonin kuolemalta, mutta sen sijaan Deathstroke otti Wallacen voimat itselleen. Raivoissaan Robin erotti Wallacen ryhmästä hänen röyhkeyden vuoksi. Wallace liittyi myöhemmin Sladen perustaman Project Defiance tiimin jäseneksi. Todellisuudessa Wallacen syy liittyä Defianceen oli vakoilla Deathstrokea saadakseen Teinititaanien luottamuksen takaisin. Tänä aikana hän myös ihastui tiimin jäseneen Tanya Spearsiin. Wallacen myöhemmin erehdyksissään oletettua Tanyan kuolleen hän kohtasi Deathstroken ja hakkasi tämän ennen lähtöään ryhmästä. Myöhemmin Wallace palasi takaisin Teinititaanien jäseneksi.

Myöhemmin Wallace saa selville, että hänet on luotu sen jälkeen, kun Barry loi vahingossa Flashpoint-aikajanan ja luopui "Wally"-lempinimestään ja vaihtoi hänen koko nimekseen "Wallace", ennen kuin hän lopulta otti uudeksi lyhyeksi lempinimekseen "Ace" West.

The Flash: Futures End #1:ssä Salama (Barry Allen) 20 vuoden päästä pystyy estämään Wallacen kuoleman tappamalla Daniel Westin. Kun tulevaisuuden Salama lamauttaa hänen nuoremman itsensä taistelussa ja katoaa menneisyyteen, Barry huomaa, että Wallace on kyllästynyt Speed ​​Force -voimaan. Hän saa Wallacen lupauksen pysäyttää tulevaisuuden itsensä ja Wallace pukeutuu hopeiseen ja punaiseen Flash-pukuun tullen uudeksi Salamaksi, ja harjoittelee vuosia matkustaakseen takaisin ja pysäyttääkseen tulevaisuuden Salaman.

The Flash (vol. 4) #35:ssä Wallace saapuu katsomaan tulevaisuuden Salaman taistelua nykyistä Salamaa vastaan. Wallace loukkaantuu vakavasti, kun hän suojelee nuorempaa Salamaa nopeilta kiviltä, ​​joita tulevaisuuden Salama heitti. Wallace imee itseensä ylimääräisen Speed ​​Force -energian, joka repii kappaleiksi nykyistä Salamaa ja käskee häntä olemaan luovuttamatta ja että hän oppi sankariksi vasta hänen ansiostaan. Wallace kuolee ja vapauttaa räjähdyksen Speed ​​Force -energiaa, joka sulkee repeämän, mutta vangitsee vahingossa nykyisen Salaman Speed ​​Forceen.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Wallace West esiintyi vuoden 2014 The Flash televisiosarjassa, jossa häntä esitti Keiynan Lonsdale. Tämä versio on Iris Westin nuorempi veli sekä Joen ja Francine Westin poika, ja jälkimmäinen on kasvattanut Wallyn erossa muusta perheestään ennen kuin Iris ja Joe saavat tietää hänestä Francinen kuoleman jälkeen. Wallace esiintyi myös Legends of Tomorrow sarjan kolmannella kaudella.

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Wallace West esiintyi cameo-roolissa animaatioelokuvassa Justice League Dark: Apokolips War, jossa hänet nähtiin Teinititaanien jäsenenä Poika Salamana, kunnes hän kuoli Paradoomien hyökkäyksen seurauksena.

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]