Visayas

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Filippiinien kartta, jossa näkyy Luzon, Visayas ja Mindanao.

Visayas on yksi kolmesta saariryhmästä (Luzonin ja Mindanaon ohella) Filippiineillä. Ryhmässä on monia saaria. Saarten korkein kohta on Kanlaon (2 345 m). Alueen suurin kaupunki on Cebu City. Saariryhmän pinta-ala on 58 295 km2 ja asukasluku noin 17 200 000 asukasta. Väentiheys on 294,28 asukasta/neliökilometri.

Pääsaaret ovat:

Hallinnollinen jako[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Visayas jaetaan hallinnollisesti kolmeen alueeseen: Keski-Visayas, Itä-Visayas ja Länsi-Visayas. Alueet jaetaan provinsseihin, joita on 16.

Länsi-Visayas (alue VI)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Länsi-Visayaksen merkittävimmät saaret ovat Panay ja läntinen osa Negrosista. Suosittu matkailukohde on Boracayn saari. Alueen pääkaupunki on Iloilo City. Länsi-Visayaksen pinta-ala on 20 614 km2 ja väkiluku noin 6,8 miljoonaa. Alueen provinssit ovat:

Keski-Visayas (alue VII)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keski-Viayaksen merkittävimmät saaret ovat Cebu, Bohol ja itäinen osa Negrosia. Alueen pääkaupunki on Cebu City. Keski-Visayaksen pinta-ala on 15 875 km2 ja väkiluku noin 6,4 miljoonaa. Keski-Visayaksen provinssit ovat:

Itä-Visayas (alue VIII)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itä-Visayaksen merkittävimmät saaret ovat Leyte ja Samar. Alueen pääkaupunki on Tacloban City. Itä-Visayaksen pinta-ala on 23 432 km2. Alueen provinssit ovat: