VirtualBox

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Oracle VM VirtualBox
Virtualbox logo.png
Kuvakaappaus VirtualBoxista.
Kuvakaappaus VirtualBoxista.
Kehittäjä Oracle Corporation
Kehityshistoria
Vakaa versio 4.3.26 / 16. maaliskuuta 2015
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Virtualisointi
Alusta Alustariippumaton
Lisenssi Personal Use and Evaluation License (täysversio)
GPL/CDDL (Open Source Edition)
Verkkosivu www.virtualbox.org

VirtualBox on käyttöjärjestelmien ja muiden ohjelmien virtualisoimiseen tarkoitettu, ilmainen tietokoneohjelma. Isäntäkäyttöjärjestelminä VirtualBox tukee Linuxia, Mac OS X:ää, Windowsia ja Solarista.[1]

Ohjelman kehitti alun perin saksalainen Innotek GmbH, jonka Sun Microsystems osti helmikuussa 2008.[2]

VirtualBoxista on olemassa kaksi versiota: suljettu täysversio ja jonkin verran suppeampi avoimen lähdekoodin versio. Täysversio on lisensoitu Personal Use and Evaluation License -lisenssillä (PUEL), joka sallii ilmaisen henkilökohtaisen käytön, kokeilemisen ja opetuskäytön. Kaupallisessa käytössä ohjelma on maksullinen. Avoimen lähdekoodin Open Source Edition (OSE) on julkaistu CDDL- ja GNU General Public License -lisensseillä.

VirtualBox OSE:n USB-tuki on vaillinainen: USB-porttiin kytketyt, hiiren kaltaiset hallintalaitteet toimivat, mutta esimerkiksi massamuisti tai bluetooth-sovitin eivät toimi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Supported host operating systems Oracle VM VirtualBox User Manual. Oracle Corporation. Viitattu 19.3.2015. (englanniksi)
  2. Vance, Ashlee: Sun nabs innotek's 20MB of open source, virtualized goodness The Register. 12.2.2008. Viitattu 11.10.2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]