Valensolen ufotapaus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maurice Massen kuvauksen perusteella tehty hahmotelma humanoidista.

Valensolen ufotapaus tapahtui 1. heinäkuuta 1965 ennen klo 06.00 Valensolessa Kaakkois-Ranskassa.

Maanviljelijä Maurice Masse näki laventelipellollaan 80 metrin päässä oudon laitteen, jonka lähellä oli kaksi pojan kokoista hahmoa. Kun Masse lähestyi humanoideja, ne huomasivat hänet ja jähmettivät hänet lyijykynän tapaisella laitteella. Olennoilla oli suuret päät ja suuret silmät, ja ne olivat hiuksettomia. Masse kuuli epäselvää ääntelyä keskiruumiin kohdalta[1]. Olennot menivät vikkelästi laitteeseensa liukuoven kautta. Lentolaitteen jalat alkoivat pyöriä, ja sen keskitappi irtosi maasta. Tässä vaiheessa laite toimi äänettömästi. Ufon noustessa lopulta pois kuului viheltävä ääni. Masse pysyi vielä jonkin aikaa lamaantuneena.

Massea ahdistelivat tapauksen jälkeen lehtimiehet, santarmit ynnä muut, ja hän katui, että oli kertonut koko tapauksesta.[2] Laskeutumispaikalta löytyi 1,2 metrin läpimittainen, ympyränmuotoinen laventeliton alue, jossa oli 18 cm:n läpimittainen ja 40 cm syvä kolo, ja sen ympärillä ristimäinen painauma.

Laventeli ei kasvanut pellossa moneen vuoteen. Masse oli havainnon tekoaikaan paikallisen notaarin mukaan tasapainoinen, perheellinen 41-vuotias maanviljelijä, joka omisti menestyvän laventelitislaamon Valensolessa.[2]

Kun ranskalainen ufotutkija Aimé Michel näytti Socorron ufotapauksen pohjalta rakennettua mallia Masselle, tämä luuli, että joku oli valokuvannut hänen näkemänsä kohteen.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kyröläinen, Juhani & Teerikorpi, Pekka: Ufojen arvoitus, s. 262–265. Ursan julkaisuja 14. Helsinki: Tähtitieteellinen yhdistys Ursa, 1980. ISBN 951-9269-11-8.
  2. a b Kyröläinen, Teerikorpi 1980.
  3. Koivula, Tapani: Ufojen kosminen viesti, s. 90. WSOY, 1988. ISBN 951-0-15079-7.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]