Tom Ruegger

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tom Ruegger
Henkilötiedot
Syntynyt4. huhtikuuta 1954 (ikä 70)
Yhdysvallat Plainfield, New Jersey
Ammatti Animaattori,
käsikirjoittaja,
televisiotuottaja
Lapset Nathan Ruegger
Luke Ruegger
Cody Ruegger

Thomas Charles Ruegger (s. 4. huhtikuuta 1954 Plainfield, New Jersey) on yhdysvaltalainen animaatioiden käsikirjoittaja, tuottaja, ohjaaja ja animaattori, joka on palkittu useaan kertaan Daytime Emmyllä.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruegger kasvoi Metuchenissa, New Jerseyssä, jossa hän kävi high schoolinsa. Koulussa Ruegger toimi muun muassa oppilasjohtokunnan puheenjohtajana, sekä vara kapteenina koulun jalkapallo- ja yleisurheilujoukkueissa. Lisäksi Ruegger oli sarjakuvapiirtäjänä koulunsa lehdessä. High Schoolin jälkeen hän opiskeli Dartmouth Collegessa New Hampshiressa, jossa Ruegger muun muassa loi tunnusta saaneen 10 minuuttia kestäneen animaation The Premiere of Platypus Duck ja toimi myös ohjaajana Dartmouth Film Societylle.

Hänellä on kolme lasta Nathan, Luke ja Cody Ruegger, jotka olivat muun muassa isänsä tuottamissa animaatiosarjoissa Tiny Toonsissa, Animaanisissa ja Histeria!:ssa ääninäyttelijöinä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruegger muutti Kaliforniaan, jossa hän yritti löytää itselleen töitä ja soitti kolikkopuhelimesta Hanna-Barberan studiolle, jossa hän sai kutsun William Hannalta tulla paikan päälle esittämään kykynsä.[1] Ruegger sai kuukauden koeajan ja työskenteli aluksi apulaisanimaattorina.[1] Hän oli mukana 1970-luvulla varsinaisena animaattorina piirrossarjoissa, kuten The World's Greatest SuperFriends, Scooby-Doo and Scrappy-Doo ja Kivisten ja Sorasten uudet seikkailut. 1980-luvulla hän työskenteli käsikirjoittajana ja tuottajana Hanna-Barberan piirrettyjen parissa, kuten Yogi's Treasure Hunt, Snorkkelit, The 13 Ghosts of Scooby-Doo ja Pound Puppies.

Warner Bros. Animation[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sittemmin Ruegger siirtyi työskentelemään Warner Bros. Animationille vuonna 1989, jonka myötä hänet tunnetaan erityisesti useiden piirrossarjojen tuottamisesta, käsikirjoittamisesta, sekä luomisesta, kuten Tiny Toons, Animaaniset, Äly ja Väläys, Batman ja Histeria!. Menestyksensä myötä Ruegger toimi Warner Bros. Animationin puheenjohtajana.

Tom Ruegger Productions ja Disney[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2002 hän perusti oman animaatiostudion Tom Ruegger Productions ja neljä vuotta myöhemmin Ruegger tuotti muun muassa 40 jaksoa kestäneen animaatiosarjan Animalia. Sittemmin Ruegger siirtyi 2011 Walt Disney Television Animationille töihin ja työsti pilottia nimeltä 7D[1], joka ei kuitenkaan päässyt tuotantoon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Rob Paulsen Live Podcast: Episode 14 with Guest: Tom Ruegger 9.9.2011 Viitattu 19.4.2012 (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]