Tutkijakoulutettava

Wikipedia
Ohjattu sivulta Tohtorikoulutettava
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tutkijakoulutettava (myös tohtorikoulutettava) on yliopiston jatkokoulutusvirka, johon vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto. Kansainvälisissä yhteyksissä tutkijakoulutettavasta käytetään nimitystä Doctoral student.

Työtehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tutkijakoulutettavien työtehtävät koostuvat pääosin itsenäisestä tai osana tutkimusryhmää suoritettavasta tutkimustyöstä sekä osaston tai laitoksen opetustoimintaa tukevasta työstä. Tohtorikoulutettavan keskeisimpiä tavoitteita ovat tieteellisten jatko-opintojen käyminen, väitöskirjan laatiminen ja lopulta itse tohtorintutkinnon suorittaminen.

Asema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tohtorikoulutettavan nimike sijoittuu niin sanotun neliportaisen tutkijanurajärjestelmän ensimmäiselle portaalle. Tutkijakoulutettavat ovat kirjoilla jatko-opiskelijana siinä tiedekunnassa tai osastossa, jossa he työskentelevät. Osa tutkijakoulutettavista opiskelee Opetusministeriön alaisissa tutkijakouluissa, jotka myöntävät myös rahoitusta. Muita jatko-opiskelijoille tarkoitettuja virkoja on mm. assistentti. Tohtorintutkinnon suoritettuaan tutkijakoulutettava voi tavallisesti jatkaa työtään tutkijatohtorina.

Rahoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tutkijakoulutettavan rahoitus voi tapahtua esimerkiksi yliopiston omana rahoituksena, projektirahoituksena, apuraharahoituksena tai palkallisen tutkijakoulupaikan kautta. Palkkaus riippuu sekä työn vaativuusasteesta että tutkijan henkilökohtaisesta suoritustasosta.


Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]