Timo Rotonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Timo Tapani Rotonen (s. 16. heinäkuuta 1959 Pudasjärvi) on suomalainen kenraaliluutnantti evp.[1] Hän toimi viimeksi Puolustusvoimien sotatalouspäällikkönä Pääesikunnassa vuosina 2018–2019.[2]

Aiemmin Rotonen toimi Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen ensimmäisenä johtajana 2015–2017. Sitä edeltävissä tehtävissä hän on palvellut logistiikkapäällikkönä Pääesikunnassa, huoltopäällikkönä Maavoimien esikunnassa, esikuntapäällikkönä Puolustusvoimien/Maavoimien materiaalilaitoksen esikunnassa, komentajana Helsingin ilmatorjuntarykmentissä, Oriveden asevarikon päällikkönä, vanhempana osastoupseerina Helsingin ilmatorjuntarykmentissä, osastopäällikkönä Ilmatorjuntakoulussa ja patterinpäällikkönä Oulun ilmatorjuntapatteristossa.

Rotosella on kokemusta YK:n rauhanturvatehtävissä (UNPREDEP) entisessä Jugoslavian tasavallassa Makedoniassa, jossa hän toimi Pohjoismaiden yhteisessä pataljoonassa (NORDBAT) pataljoonaupseerina sekä apulaiskomentajajana (UNTSO) Lähi-idässä.

Rotonen valmistui Sotakorkeakoulusta vuonna 1991. Hän on opiskellut Italiassa NATO Defense Collegessa ja Yhdysvalloissa Naval Postgraduate Schoolissa. Rotonen ylennettiin prikaatikenraaliksi vuonna 2012, kenraalimajuriksi vuonna 2014 ja kenraaliluutnantiksi 2018. Hän jäi reserviin vuoden 2019 lopusta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]