The Academy Is…

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Academy Is…
The Academy Is…
The Academy Is…
Tiedot
Toiminnassa 2003
Tyylilaji indie rock
pop-punk
Kotipaikka Chicago, Illinois, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

William Beckett laulu
Andy Mrotekrummut
Michael Cardenkitara
Michael Guy Chislettkitara
Adam T. Siskabassokitara

Entiset jäsenet

Mike DelPrincipe
Adrian LaTrace
Tom Conrad

Levy-yhtiö

Decaydance
Fueled by Ramen
Atlantic Records

Aiheesta muualla
theacademyis.com

The Academy Is… on rockyhtye Chicagosta. Aiemmin yhtye kulki nimellä The Academy, mutta vuonna 2004 lisäsivät nimen loppuun ”is…” välttääkseen sekaannusta muihin jo olemassa oleviin samannimisiin yhtyeisiin.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtye sai alkunsa noin vuonna 2002, kun William Beckett ja Michael ”Mike” Carden päättivät tehdä musiikkia yhdessä. Myöhemmin samana vuonna pojat löysivät basistin ryhmälleen. Williamin hyvän ystävän Jason Siskan (joka on MTV3:llakin pyörineestä Selviytyjät ohjelmasta tuttu) pikkuveli Adam T. Siska, joka oli noihin aikoihin vain neljätoista, innostui Williamin ja Miken ideasta ja liittyi yhtyen riveihin. Mike DelPrincipe löysi tiensä rumpuihin ja AJ LaTrace toiseksi kitaristiksi Mike Cardenin rinnalle. Ja näin The Academy Is… syntyi.

Vuonna 2004 Fall Out Boy yhtyeen basisti Pete Wentz törmäsi yhtyeeseen ja nähtyään heidän esiintyvän, suostutteli levy-yhtiö Fueled by Ramenin ottamaan nämä riveihinsä, ja näin myös kävi. Heti levytyssopimuksen saatuaan pojat aloittivat työskentelyn ensimmäisen studioalbuminsa parissa. Erimielisyydet AJ LaTracen sekä Mike DelPrincipen välillä päätyivät siten, että molemmat jättivät yhtyeen ennen kuin ensimmäinen levy oli ehditty julkaista. Pian yhtye kuitenkin löysi tyhjiin rumpuihin Andy ”The Butcher” Mrotekin sekä Tom Conradin toiseen kitaraan. The Academy is… sai ensimmäisen levynsä Almost Here valmiiksi ja se julkaistiin 8. helmikuuta 2005.

Yhtyeellä riitti kiertueita seuraavat vuodet. Helmikuussa 2006 Truckstops and Statelines-kiertueella pojat olivat ensimmäistä kertaa pääesiintyjänä, ja heidän suosionsa kasvoi tasaista vauhtia nuorten keskuudessa. Kesän 2006 Warped Tour kiertueen jälkeen pojat pitivät taukoa keikkailusta ja aloittivat toisen albuminsa kirjoittamisen. Mutta syyskuun loppupuolella 2006 yhtyeen sisällä oli taas alkanut kyteä erimielisyyksiä ja lopputuloksena Tom Conrad potkaistiin ulos yhtyeestä. Tämä ei kuitenkaan saanut Conradia unohtamaan musiikkia, nykyään hän soittaa kitaraa indie-yhtyeessä nimeltään The Empires ja hänelle kuuluu hyvää.

The Academy Is… aloitti toisen levynsä äänittämisen ilman toista kitaristia. Australialainen kitaristi Michael Guy Chislett auttoi yhtyettä äänittämisessä. Ennen levyn julkaisua hänet oli otettu yhtyeen vakituiseksi jäseneksi. Toinen levy Santi julkaistiin 3. huhtikuuta 2007.

Kolmas albumi Fast Times At Barrington High julkaistiin 19. elokuuta 2008.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EP:t[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • The Academy (2004, myöhemmin julkaistu nimellä The Academy Is)
  • From the Carpet (2006)
  • Warped Tour Bootleg Series (2006)
  • Lost in Pacific Time: The AP/EP (2009)

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Haastattelu Alternative Press lehdessä 1[vanhentunut linkki], 2[vanhentunut linkki], 3[vanhentunut linkki], 4[vanhentunut linkki] & 5[vanhentunut linkki] (englanniksi)
  2. The Academy Is… MySpace-sivustolla (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]