Tähdet, tähdet - sähköinen aikakauslehti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tähdet, tähdet - sähköinen aikakauslehti oli Suomen ensimmäisiä valtakunnallisia paikallisradio-ohjelmia, koska sitä julkaistiin 24 paikallisradiossa ympäri Suomen.

Ohjelmaa julkaistiin suomalaisissa paikallisradioissa vuosina 1990-1994. Se kattoi lähes koko valtakunnan, sillä ohjelmaa julkaisivat ainakin kaikki isoimpien suomalaisten kaupunkien paikallisradioista toinen. Yleisesti isoissa kaupungeissa oli kaksi kilpailevaa paikallisradiota. Tähdet, tähdet -sarjaa kuultiin muiden muassa Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla kuten Espoossa ja Vantaalla (Radio Ykkönen), Keravalla (Etelän Ääni), Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Savonlinnassa, Porvoossa, Seinäjoella, Kotkassa, Oulussa, Joensuussa ja Lappeenrannassa.

Tähdet, tähdet - sähköinen aikakauslehti -ohjelmaa siteerattiin kymmeniä kertoja iltapäivälehdistössä, sillä se sisälsi julkkisten itsestään kertomia ennen kuulemattomia uutisia Jari Kupiaisen toimittamana. Tämän vuoksi myös iltapäivälehdistö kiinnostui ohjelmasta ja siteerasi sitä neljän vuoden aikana kymmeniä kertoja.

Ohjelmassa esiintyivät sen ajan suomalaiset tunnetuimmat viihdealan tekijät, ja haastateltavina oli myös poliitikkoja, ministereitä sekä muita vaikutusvaltaisia henkilöitä.

Ohjelmaa toimitti Jari Kupiainen, ja sen tuottivat Pekko Sorsa ja Markus Torvinen oman yhtiönsä kautta.

1990-luvun alun lama sai aikaan sen, että vähitellen useat paikallisradiot ajautuivat konkursseihin tai ketjuuntuivat isojen toimijoiden kanssa. Itsenäisten paikallisradioiden vähyyden vuoksi ohjelma lopetettiin vuonna 1994.