Suomen Pakkausyhdistys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen Pakkausyhdistys
Perustettu 1964
Toimiala pakkausalan edunvalvonta
Kotipaikka Helsinki
Toimitusjohtaja Antro Säilä
Hallituksen puheenjohtaja Mika Lankila
Jäsenlehti Pakkaus
Aiheesta muualla
[www.pakkaus.com Sivusto]

Suomen Pakkausyhdistys ry on pakkausalan yhdistys, jonka tavoitteena on edistää pakkausalan yleisiä toimintaedellytyksiä Suomessa. Se hoitaa kaikkien pakkaamisen kanssa tekemisissä olevien yritysten, yhteisöjen ja muiden tahojen välistä yhteistoimintaa koko pakkausketjun alueella. Jäsenet edustavat alan koko arvoketjua, ja jäseninä on pakkausmateriaalien valmistajia, pakkausten valmistajia ja käyttäjiä sekä alan palveluja tarjoavia yrityksiä. Suomen Pakkausyhdistyksen toimisto sijaitsee Akavatalossa Helsingin Itä-Pasilassa.

Suomen Pakkausyhdistys ei ole työnantajaliitto, vaan jäsenet kuuluvat useisiin eri työnantajaliittoihin.

Yhdistys on pakkausalan edunvalvoja yhteistyössä viranomaisten kanssa silloin, kun alaa koskevaa lainsäädäntöä kehitetään. Yhdistys seuraa alan teknistä ja taloudellista kehitystä, alaa koskettavia ohjeita, standardeja ja lainsäädäntöä sekä yleensä suhtautumista pakkaamiseen ja välittää näistä asioista tietoa jäsenilleen. Viimeaikaisia EU-direktiivimuutoksia ovat olleet mm. SUP-direktiivi ja PPWR.

Kansainväliset yhteydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen Pakkausyhdistys kuuluu jäsenenä seuraaviin kansainvälisiin pakkausalan järjestöihin:

Pakkaus-lehti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiedottamista ja alan kehityksestä kertomista varten yhdistyksellä on Pakkaus-lehti. Lehteä on julkaistu vuodesta 1964 asti. Lehden päätoimittaja on Antro Säilä.

Koulutustoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SPY:n koulutustoiminnan runkona on Pakkausalan peruskurssi, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1967. Kurssit nimetään järjestyksessä ja syksyllä 2023 alkavan peruskurssin numero on 87. Muita säännöllisesti järjestettäviä koulutustilaisuuksia ovat Ympäristökonferenssi, Flekso Forum, FleksoABC ja PackSummit.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen Pakkausyhdistyksen (SPY) historian lasketaan alkaneen, kun 10.2.1964 TTH:ssä eli Tehokkaan tuotannon tutkimussäätiössä perustettiin pakkausjaosto. Jaosto perusti vuonna 1961 kannatusyhdistyksen, jonka tavoitteena oli pitää Suomen Pakkausyhdistyksen perustava kokous. Marraskuussa 1963 perustettiin Suomen Pakkausyhdistys ry, jonka säännöt vahvistettiin yhdistysrekisterissä.

Toimitusjohtajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Aimo Poutiainen 1963–1976
  • Jorma Hämäläinen 1976–2004
  • Roger Bagge 2005–2014
  • Antro Säilä 2015–

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ringin hallitus 13.2.2019 - Rinkiin

Scandinavian Packaging Association SPA

The European Packaging Institutes Consortium (EPIC)

Europen

World Packaging Organization WPO

PHR Yhdistysrekisteri

www.e-paper.pakkaus.com

www.pakkaus.com