Sture Sivertsen

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sture Sivertsen (s. 16. huhtikuuta 1966 Levangerissa, Norjassa) on norjalainen entinen maastohiihtäjä.

Sivertsen aloitti hiihtämisen jo pikkupoikana. Maastohiihdon maailmancupissa hän debytoi kaudella 1989–1990 ja saavutti ensimmäisen palkintosijansa vuonna 1991 Holmenkollenin 50 kilometrillä oltuaan kolmas. Ensimmäisissä arvokisoissaan 1991 Val di Fiemmessä hän oli 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa seitsemäs. Seuraavissa MM-kisoissa 1993 Falunissa hän voitti kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun ja hiihti lisäksi Norjan kultaa saavuttaneessa viestijoukkueessa.

1994 Lillehammern olympialaisissa Sivertsen saavutti 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa pronssia ja viestistä hopeaa. 1995 Thunder Bayssa hän voitti jälleen Norjan joukkueessa MM-kultaa viestissä kuten myös kaksi vuotta myöhemmin Trondheimin MM-kisoissa. 1998 Naganon olympialaisissa Sivertsen oli Norjan viestijoukkueen aloittaja, mutta väsähti matkalla ja toi joukkueen vaihtoon vasta kymmenentenä, mutta lopulta Norja ylsi tälläkin kertaa viestikultaan. Sivertsen lopetti hiihtouransa vuonna 1999.

Seuratasolla Sivertsen edusti Leirodal IF:ää. Siviiliammatiltaan hän on maanviljelijä. Hän harrastaa metsästystä ja kalastusta. Hänellä on vaimo ja yksi poika.

Lähde[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.