Slender: The Arrival

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Slender: The Arrival
Kehittäjä Parsec Productions PC Midnight City Playstation 3 & Xbox 360
Julkaisija Blue Isle Studios
Tuottaja Parsec Productions
Suunnittelija(t) Blue Isle Studios
Käsikirjoittaja(t) Joseph DeLage
Pelimoottori Unity-pelimoottori
Julkaisupäivä PC 26. maaliskuuta 2013 PSN & Xbox Live 2014
Lajityyppi selviytymiskauhu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus FI-16.svg
Alusta Microsoft Windows, OS X
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Slender: The Arrival
Yhteispisteet
Kerääjä Pisteet
GameRankings 70,56 %[1]
Metacritic 68/100[2]
Arvostelupisteet
Julkaisu Pisteet
GameSpot 8,5/10[3]
IGN 6,5/10[4]

Slender: The Arrival on Parsec Productionsin kehittämä ja Blue Isle Studiosin julkaisema selviytymiskauhupeli. Pelin beta julkaistiin Microsoft Windowsille ja OS X:lle helmikuussa 2013, ja koko peli julkaistiin maaliskuussa. Blueislestudios on julkaissut että Slender: The Arrival tulee Playstation 3 ja Xbox 360 vuoden 2014 lopulla.

Päivitykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Slender: The Arrival on saanut päivityksiä ympäri vuoden mitkä ovat vähentäneet pelin bugeja ja ongelmia. Peliin tuli suuri päivitys syksyllä 2013 kun peli julkaistiin Steam nimisessä ohjelmassa. Samalla muun muassa pelin ensimmäinen luku ja viimeinen luku tehtiin pidemmiksi.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten edeltäjässään, pelissä on tarkoitus kerätä lappuja ennen kuin Slenderman saa pelaajan kiinni. Pelissä suoritetaan myös muita tehtäviä. Pelissä on viisi lukua. Pelissä pelaajana on Lauren kuka on Katen hyvä ystävä. Kate on pyytänyt Laurenia tulemaan tämän talollaan ja auttamaan talon myymisessä. Pelaaja on pelissä varustettu vain taskulampulla mistä voi näyttää laajempaa tai kohdennettavaa valoa. Pelissä on eri vaikeusasteita: helppo, normaali ja Hardcore. Helpossa pelaajalla on suuri kestävyys, loputon taskulampun patteri ja viholliset eivät ole hiveän aggresiivisia. Hardcoressa taas pelaajan kunto on suhteellisen heikko, taskulampun patteri voi loppua ja viholliset ovat erittäin aggresiivisia. Pelissä on kaksi päävihollista: Slenderman ja Kate. Slendermanin katsoessa pelaajaa kamera alkaa päästää omituisia ääniä, toimintahäiriöitä ilmenee, kuva vääristyy ja nykii sekä värit esineiden reunoilla vaihtelee vihreän ja vieoletin kanssa. Kun pelaaja katsoo Slendermania liian kauan ruutu pimenee, Slendermanin kasvot tulee mustana ja nykien näytön eteen mikä merkitsee sitä että pelaaja hävisi. Kate juoksee pelaajan perässä kaivoksessa luvussa kolme "Into The Abyss". Katellä on mustat hiukset, valkoinen huppari ja pelottava maski. Päästessään liian lähelle pelaajaa Kate hyppää Laurenin päälle ja Katen naama näkyy ruudussa lähietäisyydellä. Sen jälkeen Kate hyppää pois pelaajan päältä ja pelaaja voi jatkaa aluksi linkuttaen jalkaansa mutta sen jälkeen kävellen normaalilla nopeudella. Jos tämä kuitenkin toistuu 2-3 kertaa pelaaja häviää ja joutuu aloittamaan tason alusta.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

1. Prologue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilö Laurenin auto on pysäköity kaatuneen puun viereen. Lauren etenee metsäpolkua pitkin kohti ystävänsä Katen kotia, mutta huomaa ettei kukaan ole kotona ja että kaikki ikkunat ja ovet on avattu. Talossa hän löytää kirjeitä henkilöltä nimeltä CR (Katen hyvä ystävä) ja huomaa että CR on huomannut Slendermanin läsnäolon ja että CR on yrittänyt tehdä asialle jotain. Lauren löytää avaimet ja taskulampun ja menee Katen huoneeseen. Hän huomaa, että hänen pitää mennä Radiotornin luo. Lauren kuulee huutoa metsästä ja lähtee metsään. Lauren menee metsätietä pitkin ja löytää matkan varrelta generaattoreita mitkä käynnistyttyään luovat valoa tielle. Matkalla löytyy myös palaneen talon rauniot minkä sisältä löytyy nääntynyt ja itkevä poika.(Poika saattaa olla Charlie Jr. ennen kuin muuttui Slendermanin Proxyksi.) Jos Lauren menee liian lähelle poikaa kamera häiriintyy, näyytöllä näkyy nopeasti kasvot ja kuuluu inhottavan kova ääni. Sen jälkeen poika on kadonnut ja Lauren jatkaa matkaa Oakside-puiston portille.

2. The Eight Pages[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauren kävelee Oakside-puistoon, josta hän kuuli huutoa. Kun hän menee ilmoitustaulua kohti hänen näkönsä menee vaihtelevasti mustavalkoiseksi ja hänen liikkuminen hidastuu. Tämä kestää kuitenkin vain hetken ja hän jatkaa eteenpäin. Matkan varrella Lauren löytää lapun ja huomaa että Slenderman seuraa häntä. Kun Lauren on kerännyt kaikki kahdeksan lappua, Slenderman pyörryttää hänet.

3. Into The Abyss[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Lauren herää Oakside-puistossa, hän etenee läheiseen Kullman Mining -kaivokseen. Hän huomaa hissin mutta tajuaa että hänen täytyy käynnistää 6 generaattoria ja käynnistää ensimmäisen mikä oli hissin vieressä. Generaattorin ollessa päällä ja Laurenin etsieessä muita hän kuulee outoa ääntä, ja tunnelista hyökkää oudon näköinen olio (Kate eli Proxy, Slendermanin ”avustaja”). Lauren juoksee karkuun ja saa peräänsä myös Slendermanin. Laurenin käynnistettyä kaikki kuusi generaattoria hän pääsee pois tehtaasta hissillä.

4. Flashback[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauren on paennut kaivoksesta ja saapuu kauniille metsä alueelle. Hän löytää metsästä muutaman lapun lisää CR:ltä. Lauren löytää luolan jonka edessä palaa valosoihtu tuoden hieman valoa luolaan. Luolassa hän löytää lisää lappuja CR:ltä. Hän löytää tiensä konttiin missä on lappu CR:ltä. Hän löytää myös television ja pelaaja pääsee pelaamaan Katellä. Kate on piirtelemässä lappuja mutta kuulee omituista ääntä talosta ja päättää sulkea kaikki ovet jä ikkunat. Slenderman kuitenkin pääsee sisään ja Kate piiloutuu huoneeseensa ja hypää ulos ikkunasta päättäen videon.

5. The Arrival[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videon loputtua Lauren lähtee kontista ja jatkaa luolaa takaisin mutta tullessaan ulos hän huomaa että valosoihtu on sytyttänyt koko metsän tuleen ja että Slenderman jahtaa häntä. Lauren pääsee tulimeren läpi ja ehtii radiotorniin ennen kun Slenderman sai hänet kiinni. Tornissa Laurenin taskulamppu sammuu ja Lauren jatkaa syvemmälle rakennukseen. pitkän ja sokkeloisen käytävän päässä on ovi. Mentyään oven låpi ovi paukahtaa Laurenin takana kiinni ja näkee erilaisia seinään raaputettuja tekstejä. Käytävän päästä löytyy palava nuotio, videonauhurui ja CR:än palanut ruumis minkä päälle on kaiverrettu suurella "I FAILED YOU".

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Loput[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Slender: The Arrivalin loppuja on yhteensä kolme. Osa on vanhoista versioista ja yksi on uudesta. Hardcore loppu on hieman erilainen ja Steam loppu on pidempi ja sisältää muutaman erikois- kohtauksen.

Normaali Loppu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauren laittaa videonauhurin päälle ja kuulee Katen ja CR:än juttelevan ja Katen itkevän, sitten he kummatkin alkavat kiljua paniikin vallassa. Yhtäkkiä video loppuu kuin seinään ja käytävän alussa oleva tuli sammuu. Ovi avautuu ja pelaajan ruudulle tulee kasvojen kuvia ja ikävää ääntä. Sen jälkeen ruutu pimenee ja lopputekstit alkavat.

Hardcore Loppu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauren laittaa videonauhurin päälle ja kuulee Katen ja CR:än juttelevan ja Katen itkevän, sitten he kummatkin alkavat kiljua paniikin vallassa. Yhtäkkiä video loppuu kuin seinään ja käytävän alossa oleva tuli sammuu. Ovi avautuu ja pelaajan ruudulle tulee kasvojen kuvia ja ikävää ääntä. Sitten ruutu pimenee ja Lauren tippuu tornin päältä maahan ja kamera jää kallellaan maahan, jättäen pelaajan siihen uskoon että Lauren kuoli pudotuksessa tai jäi henkiin ja tuli Slendermanin Proxyksi tai Lauren selvisi ja jätti kameran maahan. Kamera sammuu, ruutu pimenee ja lopputekstit alkavat.

Steam Loppu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauren laittaa videonauhurin päälle ja kuulee Katen ja CR:än juttelevan ja Katen itkevän, sitten he kummatkin alkavat kiljua paniikin vallassa. Yhtäkkiä video loppuu kuin seinään ja käytävän alussa olevat tuli sammuu. Ovi avautuu ja pelaajan ruudulle tulee kasvojen kuvia ja ikävää ääntä. Kuvien vaihtuessa Laurenia kohti juoksee luurankomainen olio (mahdollisesti Charlie Jr. Proxina) kuka tainnuttaa Laurenin. Lauren herää kellarissa ja huomaa portaiden alapäässä olevan sama luurankomainen olio kuka tainnutti hänet tornissa. Jos Lauren yrittää karata olio estää tämän ja ruudussa vilahtaa uudelleen naama ja ääntä. Kun pelaaja on löytänyt muutaman lapun kellarista olio katoaa ja Lauren voi mennä yläkertaan. Ylhäällä Lauren huomaa olevansa saman talon rauniossa mikä näkyi pelin ensimmäisessä luvussa. Hän kuulee myös naisen nyyhkytystä. Hetken etsimisen jälkeen Lauren löytää naisen kuka itkee huoneen kulmassa. Tämä sattuu olemaan Kate Proxy muodossa ja hän käy Laurenin päälle. Kamera sammuu ja palaa vielä rikkinäisenä missä näkyy että Laurenia raahataan pois. Sen jälkeen kamera sammuu ja loppu tekstit alkavat.

Ekstra Luvut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

6. Genesis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun pelaaja on läpäissyt alkuperäisen pelin peliin avautuu luku nimeltä Genesis. Luku on remake alkuperäisestä Slender: The Eight Pages pelistä ja sisältää paremman näköisen ja vähemmän bugisen alkuperäis Slender tason. Luku sisältää 8 lapun keräämisen kuten alkuperäinen peli. Kun Pelaaja on saanut kaikki laput Slender tulee pelaajan eteen, ottaa tämän kiinni ja sanoo että "I have plans for you Kate." Tämä viittaa siihen että Kate muuttui Slendermanin avustajaksi eli Proxyksi.

Secret Level[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin toiseksi viimeisiessä versioissa on salainen taso minne pääsee ensimmäisestä luvusta. Laurenin täytyy mennä talon edustalla olevan pylvään luokse ja painaa Charlie Jr. MISSING julistetta 2-3 kertaa ja sen jälkeen ruutu nykii ja väreilee ja pimenee ja pelaaja joutuu päävalikkoon. Kun pelaaja painaa "Start new game" Pelaaja aloittaa Salaisen tason. Ruudussa lukee "Im lost. Can you find me?" Peli latautuu sitten ja pelaaja on (mahdollisesti CR)Katen talon edustalla missä on koko ajan päivä ja taso on hyvin viallinen mm. maata ei näy ja kartta lataa muureja vain lähietäisyydelle pelaajasta ja puut ei näy. Kamerakin nykii koko ajan. Pelaajan täytyy etsiä Slenderman ja aina kun pelaaja menee oven läpi hän teleporttaa jonkin toisen oven luo. Pelaaja tekee tätä niin kauan kunnes hän pääsee lukitun huoneen luo. Kun hän yrittää avata oven ruutu pimenee ja pelaaja palaa päävalikkoon. Kun pelaaja yrittää valita tasoa jokaisen tason kohdalla Charlie Jr. MISSING juliste. Kun pelaaja valitsee minkä tahansa kuvan ruutuun tulee teksti "I will find you now." Pelaaja aloittaa talosta (kamera on edelleen viallinen) ja menee samaan tyyliin ympäri taloa, teleporttaillen ympärinsä. Lopulta ruutu pimenee ja pelaaja löytää itsensä tulesta talon pihalla. Slenderman tulee koko ajan hieman lähemmäs pelaajaa kunnes ruutu pimenee ja Slendermanin "Kuolinruutu" yhdistettynä Charlie Jr. MISSING julisteen kanssa ja sen jälkeen näytöllä lukee: "You are dead". Tämän jälkeen pelaaja pakaa päävalikkoon. Päävalikossa ainoat vaihtoehdot ovat "Start Game" ja "Exit Game" Painamalla Start Game pelaaja katsoo vain taivaalle eikä voi liikkua tai katsoa minnekkään muualle. Sen jälkeen tulee taas Slenderman ja Charlie Jr. "kuolinruutu" ja pelaaja palaa päävalikkoon. Tämä on ainut asia mitä pelaaja voi siinä tilanteessa tehdä. Sammuttamalla pelin ja avaamalla uudelleen peli palaa normaaliksi. Tämä ei välttämättä toimi uusimman version kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Slender: The Arrival Gamerankings.com. Viitattu 6.6.2013. (englanniksi)
  2. Slender: The Arrival Metacritic.com. Viitattu 6.6.2013. (englanniksi)
  3. Slender: The Arrival Review Gamespot.com. 10.4.2013. Viitattu 5.5.2013. (englanniksi)
  4. SLENDER: THE ARRIVAL REVIEW IGN.com. 3.4.2013. Viitattu 5.5.2013. (englanniksi)
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.