RS-232

Wikipedia
Ohjattu sivulta Sarjaportti
Loikkaa: valikkoon, hakuun

RS-232 (Recommended Standard 232) on kahden tietokonelaitteen väliseen tietoliikenteeseen tarkoitettu tietoliikenneportti, jossa data siirtyy yksi bitti kerrallaan ”peräkkäin” asynkronisesti sarjamuotoisena. Kommunikoivat laitteet voivat olla esimerkiksi pääte (DTE = Data terminal equipment) ja kommunikaatiolaite (DCE = Data communication equipment). RS-232-signaalit ovat tasoiltaan noin +-5V..+-12V suhteessa maatasoon.

RS-232-porttia (sarjaportti, com-portti) käyttävät laitteet päihittävät yksinkertaisuudessaan muita portteja käyttävät laitteet. RS-232-porttia on käytetty PC-koneissa pisimpään. RS232-standardia on muutettu ajan saatossa. Uudempia standardeja ovat RS-232A, RS-232B ja RS-232C. RS-232 on ainoa PC:n osa, joka vaatii -12V jännitteen. Laitevalmistajat haluaisivat päästä eroon negatiivisista jännitteistä, koska ne lisäävät turhaan virtalähteen monimutkaisuutta ja hintaa.

CTS on RS-232-liitynnän Clear To Send -signaali elektroniikassa. Muita RS-standardeja ovat muun muassa differentiaalinen RS-485 ja RS-422.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.