Sabine M. Gruber

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sabine M. Gruber
Henkilötiedot
Syntynyt9. helmikuuta 1960
Linz
Kansalaisuus Itävalta
Ammatti kirjailija, musiikkitoimittaja, kääntäjä
Kirjailija
Äidinkielisaksa
Esikoisteos Der Schmetterlingsfänger, 1999
Palkinnot

Anerkennungs-preis für Literatur des Landes Niederösterreich 2002.

Aiheesta muualla
Löydä lisää kirjailijoitaKirjallisuuden teemasivulta

Sabine M. Gruber (s. 9. helmikuuta 1960 Linz) on itävaltalainen kirjailija ja musiikkitoimittaja.[1]

Sabine Gruber opiskeli ranskaa ja venäjää Wienin yliopistossa. Samalla hän opiskeli Wienin yliopistossa myös pianonsoittoa ja laulua. Vuosina 1980–2012 hän oli Arnold Schoenberg -kuoron jäsen. Gruber työskenteli aluksi kirjallisuuden kääntäjänä ja vuosina 1988–1993 copywriterina. Nykyään hän on freelance-kirjailija ja musiikkitoimittaja, ja asuu Klosterneuburgissa lähellä Wieniä.

Gruberin debyyttiromaani Der Schmetterlingsfänger julkaistiin vuonna 1999. Romaani kuvaa nuoren miespianistin rakkautta alaikäiseen soitto-oppilaaseen. Vuonna 2002 hän julkaisi teoksen Unmöglichkeiten sind die schönsten Möglichkeiten, joka kertoo kapellimestari Nikolaus Harnoncourtin elämästä. [1] Vuonna 2003 seurasi Michaels Verführung, romaani, joka paljastaa mainosmaailman sisäiset mekanismit. Romaani Kurzparkzone (2010) on käänteinen peiliromaani, jossa Gruber kertoo epäonnistuneesta rakkaussuhteesta. Teoksen luvut voidaan kuitenkin lukea käänteisessä järjestyksessä.

Kirjailija kirjoittaa myös musiikkiesseitä aikakauslehdille sekä arviointeja konsertti- ja oopperaohjelmista. Hän on saanut vuonna 2002 tunnustuspalkinnon Anerkennungs-preis für Literatur des Landes Niederösterreich.

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Sabine M. Gruber Bio. Österreichische Gesellschaft für Literatur (Web Archive 2010). Viitattu 18.4.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]