SIGGRAPH

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
SIGGRAPH
Tyyppi tietokonegrafiikan konferenssi
Ensimmäisen kerran 1974
Kotisivut

SIGGRAPH (lyhenne englannin kielen sanoista "Special Interest Group in Graphics" eli "tietokonegrafiikan erityisintressiryhmä") vuosittainen tietokonegrafiikka-aiheinen konferenssi, jonka järjestää Association for Computing Machineryn (ACM) ACM SIGGRAPH -järjestö.

SIGGRAPHin aloittivat IBM:lle työskentelevä Sam Matsa ja Brownin yliopiston Andy van Dam 1960-luvulla. He järjestivät interaktiiviseen tietokonegrafiikkaan keskittyvän seminaarin, johon oli niin suuri kiinnostus, että ACM tunnisti virallisesti erityisryhmän grafiikkaan. Ensimmäinen vuosittainen SIGGRAPH-konferenssi järjestettiin Boulderissa Coloradossa vuonna 1974.[1]

Konferenssiin osallistuu vuosittain kymmeniä tuhansia tietokonealan ammattilaisia. Konferenssi on järjestetty vuosittain kesä-elokuussa. Järjestämisspaikkoja ovat olleet Yhdysvaltojen eri kaupungit. Vuodesta 2008 lähtien konferensseja on pidetty joulukuussa myös Aasiassa nimellä SIGGRAPH Asia.

Konferenssin kohokohtia ovat muun muassa animaatioteatteri, jossa esitetään tietokoneanimaatiolla toteutettuja elokuvia. Konferenssissa on myös suuri määrä näyttelyosastoja, joissa sadat yritykset esittelevät toimintaansa ja värväävät työntekijöitä. Useimmat näistä yrityksistä ovat elokuva- tai tietokonepelialalla. Myös alan koulut esittelevät omaa toimintaansa.

Konferenssissa julkaistaan joka vuosi kymmenittäin tieteellisiä tutkimuksia ja tapahtumaa pidetään yleisesti arvovaltaisimpana alan tapahtumana. Tutkimusten esittelyn lisäksi alan asiantuntijat pitävät tapahtumassa myös keskustelupaneeleja ja järjestävät erimittaisia koulutustilaisuuksia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. History siggraph.org. Viitattu 1.6.2023. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]