Ryan Dunn

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ryan Matthew Dunn
Henkilötiedot
Syntynyt11. kesäkuuta 1977
Yhdysvallat Medina, Ohio, Yhdysvallat
Kuollut20. kesäkuuta 2011 (34 vuotta)
Yhdysvallat West Goshen, Pennsylvania, Yhdysvallat
Kansalaisuus yhdysvaltalainen
Ammatti stunt-mies
näyttelijä
Muut tiedot
Lempinimet Random Hero
Dunn
Plugs
Prima Dunna
Aiheesta muualla
Kotisivu

Ryan Matthew Dunn (11. kesäkuuta 1977 Medina, Ohio20. kesäkuuta 2011 West Goshen, Pennsylvania) oli yhdysvaltalainen näyttelijä ja yksi Jackass- ja Viva La Bam -sarjojen päähenkilöistä. Hänellä oli MTV-kanavalla myös oma ohjelma, Homewrecker. Dunn esiintyi myös muutamissa elokuvissa, kuten CKY ja Haggard: The Movie.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryan Dunn syntyi Medinassa, Ohiossa, mutta muutti Pennsylvaniaan teini-ikäisenä. Ennen Jackass- ja Viva La Bam -ohjelmia hän työskenteli autokorjaamolla. Dunn oli yksi Bam Margeran parhaista ystävistä. Dunn tunsi skeittitähti Bam Margeran pitkään. Hän jopa asui välillä Margeran talossa ystäviensä kanssa.

Dunn suostui mukaan Jackass: Number Two ja Jackass 3D -elokuviin kaverinsa Johnny Knoxvillen pyynnöstä. Dunn esiintyi myös MTV:llä esitetyssä sarjassa Bam's Unholy Union.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monet jättivät kukkia ja viestejä onnettomuuspaikalle.

Dunn kuoli liikenneonnettomuudessa 20. kesäkuuta 2011 kello 3 aamuyöllä Pennsylvanian osavaltiossa Yhdysvalloissa. Dunn oli kuollessaan 34-vuotias. Onnettomuudessa kuoli myös hänen ystävänsä Zachary Hartwell.[1] Dunn oli kaksi tuntia ennen kuolemaansa ladannut Twitter-päivityksenä kuvan itsestään ja ystävistään viihteellä Barnaby's of America -nimisessä baarissa Philadelphiassa. Kuoleman vahvisti Bam Margeran äiti April Margera, joka soitti radiolähetykseen.

Poliisi vahvisti myöhemmin Dunnin ajaneen autoa yli 200 km/h nopeudella 1,94 promillen humalassa, kun hän menetti Porsche 911 GT3 -mallisen autonsa hallinnan. Auto suistui metsään ja murskautui täysin puita vasten. Kuljettajana ollut Dunn sekä matkustajana ollut ystävä kuolivat välittömästi. Poliisiraportin mukaan auto oli ilmiliekeissä pelastuspartion tullessa paikalle, eikä Dunnin ja Hartwellin pelastamiseksi ollut enää mitään tehtävissä. Dunn oli aiemmin saanut syytteen rattijuopumuksesta vuonna 2005.[2]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Bam's Mom: 'Jackass' Star Ryan Dunn Is Dead TMZ. 20.6.2011. Viitattu 20.6.2011. (englanniksi)
  2. Kuollut Jackass-tähti ajoi humalassa Iltalehti. 23.6.2011. Viitattu 26.6.2011.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Ryan Dunn.