Raven (sarjakuvahahmo)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Raven
Ravendc.jpg
Luojat Marv Wolfman
George Pérez
Tiedot
Oikea nimi Rachel Roth
Status aktiivinen
Pituus 180 cm
Paino 63 kg
Ryhmäsidokset Teinititaanit
Sukulaiset Trigon (isä), Angela Roth (äiti, kuollut)
Voimat Empatia, lentäminen, teleportaaminen, varjojen hallitseminen

Raven, oikealta nimeltään Rachel Roth on DC Comicsin kustantama sarjakuvahahmo ja supersankaritar, jonka loivat Marv Wolfman ja George Pérez. Se teki ensi esiintymisensä DC Comics Presents sarjakuvan numerossa 26 vuonna 1980. Raven tunnetaan Teinititaanien jäsenenä, joka kykenee hallitsemaan sieluaan taistellakseen, joko fyysisessä olomuodossaan tai sielullisessa demonin muodossa. Hänen otsassa oleva punainen jalokivi on nimeltään Chakra, jonka avulla Raven kykenee hallitsemaan omaa synkempää demonin puolta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raven syntyi ihmisäidille Angela Rothille, joka tunnetaan myös nimellä Arella ja paholaisisälle Trigonille. Hän kasvoi pasifistisessa todellisuudessa Azarathissa, jossa Ravenia opetettiin hallitsemaan tunteitaan, jottei hänen perityt demoniset voimat pääsisi valloilleen. Raven kuitenkin karkasi kohti Gotham Citya ja liittyi kulttiin. Myöhemmin hänelle selvisi isänsä suunnittelevan tulevansa Ravenin ulottuvuuteen, jonka hän vannoi estävänsä. Raven pyysi Oikeuden Puolustajilta apua, mutta he kieltäytyivät Zatannan aistittua hänen paholaispuolen. Epätoivossaan Raven perusti Teinititaanit, johon liittyivät Vaihdokas, Kyborgi, Poika Salama, Robin, Tähtituli ja Ihmetyttö, joiden avulla ryhmä taisteli isäänsä Trigonia vastaan.[1]

Ryhmä lopulta onnistui pysäyttämään Trigonin ja sulkemaan hänet toiseen ulottuvuuteen vankilaan.[2] Siitä huolimatta Raven joutui taistelemaan isänsä vaikutuksia vastaan, sillä Trigonia ei tuhottu kokonaan. Tämän vuoksi muutamaan otteeseen hän oli menettää hallintansa erinäisten stressien vuoksi ja hädin tuskin sai itsensä normaaliin tilaan sulkeakseen sisällään olevan paholaisen pois. Myöhemmin Trigon pääsi vapaaksi vankaudestaan ja tuli maaplaneetalle ottaakseen Ravenin hallintaansa. Azarath oli samalla tuhottu. Teinititaanit päättivät yhdessä tappaa Ravenin, jonka avulla Azarathin sielut saivat käyttää Ravenia eräänlaisena kulkureittinä tappaakseen Trigonin. Jälkeen päin Ravenia pidettiin kuolleena, mutta hän nousi taistelun tuhkista uudelleen henkiin, jonka ansiosta Ravenin sielu oli puhdistunut Trigonin pahuudesta.

Myöhemmin Brother Bloodin kätyrit onnistuivat sieppaamaan Ravenin, jotta he voisivat saada Nightwingin hallintaansa. He käyttivät tätä hyväkseen pelastaakseen Brother Bloodin, mutta loput Teinititaanit kykenivät estämään heidän aikeet. Tämän myötä Raven päätti ottaa asukseen valkoisen kaapun merkkinä olevansa vapaa isänsä vaikutuksesta.

Kolmas Ravenin versio esiintyi, jota hallitsi hänen paha omatunto ja yritti tämän vaikutuksesta istuttaa Trigonin lasten siemeniä uusiin kehoihin. Raven jopa hyökkäsi Nightwingin ja Tähtitulen häihin Tamaran-planeetalle istuttaakseen yhden siemenistä Tähtituleen. Siemen oli kuitenkin hyvän Ravenin siemen eikä pahuuden siemen. Tämä tapahtuma johti Tähtitulen jättämään maaplaneetan paetakseen pahalta Ravenilta ja kohti henkistä matkaa. Raven kykeni istuttamaan siemeniä useisiin supersankareihin, mutta Teinititaanit kykenivät voittamaan hänet Phantasmin avulla. Raven kuitenkin palasi takaisin aikeissaan tuhota hyvän puolensa, jonka hän oli istuttanut Tähtituleen. Teinititaanit onnistuivat jälleen kerran voittamaan Ravenin, jonka hyvä puoli muuttui uudeksi kultaiseksi henkikehoksi. Henkenä Raven vaelti pitkin maaplaneettaa etsien omaa paikkaansa, jonka aikana hän tapasi Brother Bloodin. Hän istutti Ravenin hengen teini-ikäisen tytön kehoon. Teinititaanit saivat kuulla Brother Bloodin aikeista, joka johti verikirkon kulttia, jotka palvoivat Ravenin isää Trigonia. Ennustuksen mukaan Brother Bloodin ja Ravenin mennessä naimisiin tuloksena olisi maailman loppu. Teinititaanit onnistuivat keskeyttämään häät, jonka seurauksena Raven pakotti kultin pakenemaan. Kaiken päättääksi hän liittyi uudestaan Teinititaaneihin ja siirtyi opiskelemaan high schooliin Rachel Rothina kunnioittaakseen edesmennyttä äitiään.

Raven muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raven esiintyi ensimmäisen kerran televisiossa Teen Titansin animaatiosarjassa vuosina 2003–2006. Hahmoa oli muokattu lähinnä ulkonäön osalta. Toisin kuin sarjakuvissa animaatiossa Ravenin iho oli harmaa ja hiukset, sekä silmät violetin väriset. Luonteeltaan hahmo oli apaattinen ja ryhmän kypsin jäsen. Raven esiintyi myös sarjaan perustuvassa elokuvassa Teen Titans: Trouble in Tokyo.

Raven esiintyi myös vierasroolissa parodiasarjassa Robot Chicken.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Raven on yksi pelattavista hahmoista vuoden 2005 Teen Titans -pelissä, joka perustuu saman nimiseen animaatiosarjaan.
  • Raven esiintyy vuonna 2010 DC Universe Onlinessa, jossa se ei ole pelattavana hahmona.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2003–2006 Tara Strong Teen Titans Teen Titans: Trouble in Tokyo Teen Titans
2005 Chad Morgan Robot Chicken

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. DC Comics Presents #26 Viitattu 7.7.2009
  2. New Teen Titans (Volume 1) #4-#6 Viitattu 7.7.2009