Peltikunkku-merirosvot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Peltikunkku-merirosvot ovat fiktiivisiä merirosvoja One Piece -manga- ja animesarjassa, ja niiden johtaja on Wapol.

Vuosia ennen Olkihattujen saapumista Drum-saarelle Wapolista tuli kuningas isänsä kuoltua. Toisin kuin lempeä isänsä Wapol oli julma ja huono hallitsija Drumin kuningaskunnalle. Yhtenä päivänä kuningaskuntaan hyökkäsivät Mustaparta-merirosvot, jotka rettelöitsivät voimillaan. Wapol ja hänen sotilaat ja lekurijengi lähtivät pakoon saarelta jättäen kansalaiset pulaan. He kuitenkin eksyivät merillä eivätkä löytäneet enää takaisin. Niinpä heistä tuli väliaikaisesti merirosvoja.

Osa tarinassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen pakenemistaan saarelta Wapol metsästi kuningaskunnan lääkäreitä. Hänen teoriansa mukaan kaikkien lääkäreiden karkottaminen 20 omaa lekurijengin jäsentä lukuun ottamatta pitäisi kansan kurissa. Kansalaisten pitäisi anella häneltä lääkärihoitoa. Kuitenkin kaksi lääkäriä onnistui pysymään piilossa Wapolin lääkärijahdilta: Tri Hiruluk ja Tri Kureha. Hän kehitti juonen heidän nappaamisekseen. Kansan keskuuteen lähetettiin huhuja lekurijengin sairastumisesta, mikä herätti Hirulukin huolestumisen, ja hän päätti mennä auttamaan heitä. Hiruluk saapui linnan aukiolle vain saadakseen selville, että lekurijengi olikin terveenä ja sotilaat olivat valmiina ampumaan hänet. Se ei kuitenkaan Hirulukia haitannut, sillä Kureha oli jo todennut hänen kuolevan viikon sisällä, ja lisäksi Hiriluk oli syönyt Chopperin antaman myrkkysienen, minkä vuoksi hänellä ei olisi muutenkaan ollut tuntiakaan elinaikaa. Hiruluk joi nestettä, joka räjäytti hänet ilmaan, ja Chopper saapui paikalle. Kuolemasta järkyttyneenä hän oli hyökkäämässä Wapolin ja sotilaiden kimppuun, mutta Dolton pysäytti hänet ja käski häipymään. Wapol ihmetteli Doltonin toimenpidettä, ja Dolton sanoi eroavansa kuninkaan joukoista sanoen: "Tyhmyydelle ei ole olemassa lääkettä". Vähän myöhemmin tämän jälkeen Mustaparta-merirosvot hyökkäsivät.

Olkihattupiraatit tapasivat Peltikunkku-merirosvot ensimmäisen kerran merellä. Käyttäen sukelluslaivaa he yllätyshyökkäsivät Olkihattujen kimppuun, ja Wapol aikoi syödä heidän laivansa. Syömisyritys jäi kesken, sillä Luffy singautti Wapolin kauas pois. Loput "merirosvoista" lähtivät pelastamaan Wapolia, sillä tämä ei kelluisi pinnalla pirunmarjavoimiensa vuoksi. Dolton, joka yritti saada yhteiskunnan taas voimiinsa Mustaparran hyökkäyksen jälkeen, auttoi Olkihattuja löytämään tohtorin sairastuneelle Namille. Peltikunkku-merirosvojen etsiessä Olkihattuja janoten kostoa he sattumalta löysivät takaisin kotisaarelleen. Wapol päätti ensimmäisenä kaapata itselleen kruunun takaisin. Luffyn merirosvot kuitenkin voittivat hänet miehistöineen. Lekurijengi oli ainoa korruptoimaton joukko Wapolin merirosvoista, ja he välittivät kansasta yhä vaikka Wapol pakottikin heidät omiksi lääkäreikseen.

Luffyn "Gomu Gomu no Bazooka" (Gumi gumi sinko) oli niin voimakas, että se lennätti Wapolin toiselle saarelle. Joutuessaan karkailemaan virkavaltaa hän päätyi kaatopaikalle ja söi romuja tehden niistä leluja huvittaakseen itseään. Sattumalta lapset kiinnostuivat niistä, ja lopulta asiakkaita oli paljon. Niinpä Wapolista tuli lelutehtaan johtaja, ja tällä kertaa ansaitsi asemansa reilusti. Hän meni naimisiin One Piece -maailman Miss Universumin kanssa.

Merirosvolippu/laiva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wapolin jolly roger on tavallinen, mutta pääkallolla on Wapolin rautaleuka, kieli ulkona oikealle päin ja kruunu päässä.

Laiva on sukellusvene, jonka nimi on Bilking. Sen rungossa on paljon metallia ja koristeltu suurilla lumihiutalekuvioilla. Keulakuvana on Drum-saaren eläimistöön kuuluvaa White Walkieta esittävä pää jolla on kruunu päässä. Se myös taipuu alas, ja sitä pitkin voi kävellä toisiin laivoihin.

Miehistö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wapol[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Wapol
  • Seiyu: Bin Shimada

Kapteeni/Entinen kuningas

Chess[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Seiyu: Yusuke Numata

(Entisen) Drumin kuningaskunnan ilkeä kansleri

Ollessaan kansleri, hän kirjoitti jokaisen Wapolin saneleman lain muistiin ja lisäksi listasi Wapolin ruoka-annoksia. Chess on hyvä oppimaan vihollisiensa heikkouksia eikä epäröi satuttaa sivullisia. Hän on hyvä ampumaan nuolilla ja ampuu usein niitä useita kerralla. Nuolet ovat pitkiä ja ne voi tarpeen tullessa myös sytyttää.

Kuromarimo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Seiyu: Kenji Nomura
  • Ääninäyttelijä (4Kids): Jamie McGonnigal

(Entisen) Drumin kuningaskunnan kiero ministeri

Ollessaan ministeri, hän oli Wapolin jälkeen korkeimmassa asemassa. Aseinaan Kuromarimo käyttää afromaisia nyrkkeilyhanskoja joiden sisällä on myös piikit. Myös hänen hiuksensa ovat afrotyyliset, parrassa on kolme pienempää afropalleroa, viitassa useita ja hiuksista hän voi repiä pieniä palasia ja kasvattaa niistä suuria afroja. Niissä on staattista sähköä jonka vuoksi ne tarttuvat kiinni vihollisiin. Chess usein sytyttää ne niiden ollessa kiinni vihollisissa.

Kuro tarkoittaa mustaa ja marimo on isolimaskan sukuinen levälaji. Ne ovat piikikkäiden pallojen näköisiä ja mustan kanssa muistuttavat etäisesti afroja, joka viittaa Kuromarimon hiustyyliin.

Chessmarimo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chessin ja Kuromarimon fuusio joka syntyi Wapolin syödessä heidät ja liitettyään mumsmumstehtaan avulla heidät yhteen. Sanjin mukaan Chessmarimo näyttää vain Chessiltä jonka olkapäillä Kuromarimo on. Ainoastaan vaatteet ovat eri. Chessmarimolla on kaksi päätä ja neljä kättä, ja he voivat käyttää täydellä voimalla aikaisempia hyökkäyksiään ja uutuutena mm. vasaroita ja kirveitä. Chopper voitti hänet saatuaan selville Chessmarimon heikkouden olevan Chessin leuka. Heistä ei ole ollut mitään tietoa voittamisen jälkeen.

Lekurijengi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lääkäreitä, entisiä jäseniä

Heihin kuuluu 20 hyvää lääkäriä jotka Wapol pakotti alaisikseen. Wapol antoi heidän hoitaa kansalaisia mutta vain jos he ansaitsisivat sen. Kun Wapol voitettiin annettiin heille anteeksi ja mahdollisuus jatkaa lääkäreinä uudessa Kirsikka-kuningaskunnassa.

Sotilaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Entisiä) Drumin sotilaita

Heidän tarkkaa lukumäärää ei ole mainittu, mutta he ovat lojaaleja Wapolin käskyläisiä eivätkä välitä kansasta läheskään yhtä paljon.

Peltikunkku-merirosvojen voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sotilaista ei ole vastusta kuin tavallisille kansalaisille. Lääkärit eivät ole taistelijoita, mutta Chess ja Kuromarimo ovat vahvimmat jäsenet Wapolin jälkeen. Takaumassa nähtiin kuinka helposti hän voitti Doltonin voimakkaimmassa muodossaan. Olkihattujen aikana Wapol ei pystynyt syömään asevaraston aseita muuttuen voimakkaimpaan muotoon, sillä Nami varasti varaston avaimen.