Portgas D. Ace

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Portgas D. Ace
Ensiesiintyminen Mangaluku #154
Animejakso #91
Nimi japaniksi ポートガス・D・エース
Nimi englanniksi Portgas D. Ace (4Kids dubissa Portgaz D. Trace)
Muita nimiä Tulinyrkki-Ace
Ääninäyttelijä (Seiyu) Toshio Furukawa
Ääninäyttelijä (4Kids) Frank Frankson
Ääninäyttelijä (FUNi) Travis Willingham
Henkilötiedot
Laji Ihminen
Palkkio 550.000.000 berryä
Pirunmarja
Marja japaniksi Mera Mera no Mi
Marja englanniksi Flare Flare Fruit
Marja suomeksi Liekkiliekkimarja
Tyyppi Logia
Voima Saa käyttäjän muuttamaan itsensä tuleksi ja kontrolloimaan muuta tulta.

Portgas D. Ace (jap. ポートガス・D・エース) on manga/animesarja One Piecen päähenkilön Luffyn veli.

Ace[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Acella on kaksi tatuointia. Niistä ensimmäinen on selässä oleva Valkoparran symboli, eli pääkallo jossa on valkoiset viikset ja sen takana oleva manji-merkki. Selässä olevaa tatuointia editoitiin animessa, koska manji-merkki muistuttaa natsimerkkiä, eikä sitä uskallettu päästää yleiseen levitykseen. Myös mangassa kyseinen merkki vaihdettiin, mutta vasta myöhemmin. Toinen tatuointi on Acen vasemmassa kädessään. Siinä lukee ASCE, jossa S:n päälle on tehty rasti. Englanniksi dubatussa animessa tämä on editoitu pois, koska englanniksi Acen nimi on ”Portgaz D. Trace”.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ace on toinen kahdesta merirosvosta, jotka ovat koskaan päässeet pakoon Merivoimien kapteeni Smokeria. Toinen Acen lisäksi pakoon päässyt on hänen veljensä Luffy. Ace ja Smoker taistelivat Alabastassa keskenään. Ace vaeltaa pitkin Grand Linea etsien Mustapartaa veneellään, jonka moottori toimii hänen Mera Mera no Mi (Flare Flare Fruit/Tulitulimarjan) avulla. Hänen tehtävänsä on etsiä Marshall D. Teach eli ”Mustaparta”, koska Mustaparta oli tappanut oman toverinsa palvellessaan Valkoparran miehistössä. Ace löytää Mustaparran ja Mustaparta kertoo ottavansa Luffyn kiinni palkkion takia. Hän jopa pyytää Acea mukaan jahtiin ja liittymään miehistöönsä. Tästä Ace ei ilahdu, vaan aloittaa taistelun Mustapartaa vastaan. Ace häviää taistelun, koska Mustaparta on syönyt pimeyspimeysmarjan, jonka hän oli ryöstänyt tappamaltaan toverilta. Koska Mustaparta on yksi Kaapparilordeista, Ace viedään taistelun jälkeen Impel Down -nimiseen vankilaan, jossa hän odottaa teloitusta. Kun Luffy kuulee tämän uutisen, hän päättää lähteä vapauttamaan Acen ennen teloitusta. Ace kuitenkin saa surmansa Akainun kädestä.

Japanilaisessa faniäänestyksessä Ace sijoittui kymmeneksi parhaaksi eli kymmenenneksi suosituimmaksi One Piece -hahmoksi.

Persoona ja suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ace lähti Fuushan kylästä kolme vuotta ennen Luffyä. Nykyään Ace on lojaali Valkopartapiraattien -miehistön jäsen ja Valkoparran toisen osaston johtaja.

Veljekset Ace ja Luffy ovat kasvaneet yhdessä. Vaikka Luffy koki saman koulutuksen kuin Ace, Acella on enemmän lihaksia, kun taas Luffy koulutuksestaan huolimatta on ”ruipelo”. Ace on narkoottinen (sukunsa perintönä) ja nukahtaa satunnaisesti saaden ihmiset luulemaan hänet kuolleeksi. Hän nukahtaa usein syödessään. Veljekset ovat keskenään läheisiä. Ace on hieman ”kiltin isoveikan” roolissa ja käskee Olkihattupiraatteja pitämään Luffyä silmällä. Myöhemmin mangassa paljastuu, että Ace on Gold Rogerin ja Portgas D. Rougen lapsi - Rouge kuitenkin kuoli heti synnytettyään Acen, sillä hän piti Acea kohdussaan 20 kuukautta.

Luffyn isosisällä, Monkey D. Garpilla ja Rogerilla oli takanaan myrskyisä menneisyys: kumpikin oli yrittänyt tappaa toisensa useita kertoja. Kuitenkin tietäen kuolemanpäivänsä koittavan, Roger pyysi entiseltä viholliseltaan, että tämä huolehtisi syntyvästä lapsestaan kun tämä syntyisi. Garp vastusteli ajatusta, johon Roger vastasi maireasti hymyillen ”Kyllä sinä hänet kasvatat.” Garp heltyi ja oli jopa läsnä Rougen synnytyksessä. Myöhemmin Garp vei Acen ystävänsä Dadanin kasvatettavaksi, jolle Luffykin aikanaan joutui.

Aluksi Ace oli etäinen Luffyä kohtaan. Hän piti Luffya häiritsevänä kakarana, jota piti aina olla pelastamassa. Acelle vähän läheisempi oli ylvääseen perheeseen kuulunut Sabo, jonka kanssa Ace suunnitteli ryhtyvänsä piraatiksi jahka olivat keränneet tarpeeksi rahaa merirosvoalukseen. Luffy kuitenkin tuli tähän väliin, ja kaverukset pohtivat miten tappaa tunkeilija, jota ei ikinä tapahtunutkaan tiedonpuutteen ja haluttomuuden vuoksi. Ace nautti yhdessä Luffyn ja Sabon kanssa maljat alkoholia, jolloin heistä tuli veljekset

Jo nuorena Acea vaivasi verenperintönsä, jonka vuoksi hänen ei olisi tullut elää. Veljensä Sabon kuoltua hän sai syyn elää. Kun totuus merirosvokuninkaan jälkeläisestä tuli koko maailman tietoon, ajatus siitä puistatti Acea, jolle tämän isä, merirosvokuningas, oli häpeän aihe (hän oli kieltänyt läheisiäänkin mainitsemasta isänsä nimeä). Acella ei tavallaan ollut lainkaan isää, ei ennen kuin hän liittyi Valkoparta-piraatteihin.

Kun Luffy oli tullut merivoimien päämajaan Marinefordiin, Ace kieltäytyi hyväksymästä Luffyn apua, koska tämä oli nuorempi, heikko, ja ennen kaikkea koska veljillä oli omat seikkailut joihin ei tule puuttua. Luffy lopulta sai pelastettua Acen, mutta kontra-amiraali Akainu alkoi haastaa riitaa Acen kanssa. Isältään peityn periaatteen mukaan Ace ei ikinä paennut vihollista. Tästä Akainu sai puhtia iskeä magmagvoimillaan kohti Luffya, jolloin Ace meni väliin ja sai kuolettavan haavan vatsaansa. Viimeisillä voimillaan hän kiitti ystäviään häntä rakastamisesta ja pahoitteli olevansa hankala pelastettava. Hän lopulta kuoli hymyillen, kuten D:n tahdon ihmiset tähän asti ovat.