Pedot lähikuvassa - Bengalintiikeri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pedot lähikuvassa - Bengalintiikeri
Natural Killers - Predators Close Up: Swamp Tigers
Elokuvan suomenkielinen kansi.
Elokuvan suomenkielinen kansi.
Kuvaaja Mike Herd
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö International Masters Publishers BV
Ensi-ilta 2005
Kesto 50 min
Alkuperäiskieli englanti (dubattu suomeksi)
Seuraaja Leijonan elämää
Aiheesta muualla
IMDb

Pedot lähikuvassa – Bengalintiikeri (engl. Natural Killers – Predators Close Up: Swamp Tigers) on vuonna 2005 julkaistu bengalintiikereistä kertova luontodokumenttielokuva.[1] Se on kolmas osa 26-osaisesta luontodokumenttisarjasta Pedot lähikuvassa. Elokuvaa on kuvannut luontokuvaaja Mike Herd.

Sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa seurataan paikallisissa asukkaissa kauhua herättävien bengalintiikerien (myös intiantiikeri) elämää Bengalinlahden mangrovemetsissä. Siinä tutkitaan kahden tiikeriperheen elämää.

Suosio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin Yhdysvalloista peräisin olevaa dokumenttielokuvaa on levitetty Suomessa pääosin DVD:nä Tieteen Kuvalehden mukana tulleena ilmaislahjana.[2] Elokuva on tullut Suomessa tunnetuksi muun muassa suomalaisen tubettaja ”niilo22” eli Mikael Kosolan YouTube-videoista. Eräässä videossa hän kertoi pitäneensä kyseisestä elokuvasta, jonka jälkeen hänen katsojansa alkoivat lähettää hänelle niitä lisää.[3] Hän on myös hankkinut aiheeseen liittyvän tatuoinnin.[4]

Elokuvan DVD:tä pidetään yleisesti arvottomana ja turhana esineenä. DVD:tä on kuvailtu eräänlaiseksi ilmaistuotteiden myynti-ilmiöksi, jota kaupataan usein suomalaisilla kirpputoreilla.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Natural Killers - Predators Close Up: ”Swamp Tigers”.
  2. Jyväskylän taidemuseon Facebook-julkaisu facebook.com. 24.3.2014. Viitattu 5.12.2022.
  3. Lukihäiriöinen nuori jäi ilman apua ja sitten ilman töitä – nyt Niilo22 on aikamies ja Youtube-tähti, joka lukee ylpeänä videoillaan, vaikka väärin menisi (maksullinen sisältö) Hs.fi. 15.4.2017. Viitattu 20.12.2020.
  4. Nieminen, Ida: Oman tiensä kulkija Niilo22 tekee mitä tykkää vihaajista välittämättä (maksullinen sisältö) Lempäälän-Vesilahden sanomat. 24.8.2017. Viitattu 5.12.2022.
  5. Bloggaaja: ”Se jaksaa aina ihmetyttää, kun näkee myynnissä seksileluja” Hämeen Sanomat. 9.2.2015. Viitattu 5.12.2022.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.