Patrik Borodavkin

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Jan-Patrik Borodavkinlähde? (s. 24. tammikuuta 1991) on suomalainen näyttelijä. Taustaltaan hän on suomenruotsalais-suomalaisvenäläinen. Hän on esiintynyt televisiosarjassa Salatut elämät Jarkko Peltosen ja Isabella Holmin teini-ikäisen pojan Miro Holmin roolissa.[1] Sarjassa hän esiintyi vuosina 2008–2010. Borodavkinin viimeinen kohtaus Salatuissa elämissä kuvattiin syksyllä 2009, ja hänen roolihahmonsa poistui sarjasta 22. tammikuuta 2010 lähetetyssä jaksossa. Borodavkin esiintyy Miro Holmina joulukuussa 2012 julkaistussa Salattuihin elämiin perustuvassa elokuvassa Nightmare – painajainen merellä.[2]

Hän on opiskellut Kallion ilmaisutaitopainotteisessa lukiossa Helsingissä. Hän harrastaa moottoriurheilua, taistelulajeja ja käy punttisalilla.[3] Borodavkin suoritti asepalveluksensa rannikkojääkärinä Uudenmaan Prikaatissa Dragsvikissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kormilainen, Ville. Kuutamo-Uusitorppa, Aino: Pihlajakadun piikikäs prinssi. Suosikki 12/2008, . Yhtyneet Kuvalehdet.
  2. Nämä sarjasta poistuneet suosikkihahmot nähdään Salkkarit-elokuvassa! MTV3.fi. MTV Oy. Viitattu 1.6.2012.
  3. Välske, Silja: Patrik Borodavkin: Olen sinkku! - Salatut elämät (Tähtihaastattelut) MTV3 Internet, Salatut elämät. Viitattu 25.11.2008.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.