Ossi Korhonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Korhonen 1930-luvun alussa.

Ossi Nikolai Korhonen[1] (1. huhtikuuta 1898 Oulu12. maaliskuuta 1976) oli suomalainen näyttelijä. Hän näytteli mykkäkauden aikana viidessä elokuvassa, muun muassa pääosassa lyhytelokuvassa Runoilija muuttaa (1927) ja Pölhö-Kustaana elokuvassa Tukkijoella (1928).

Korhonen näytteli ja ohjasi muun muassa Naamioteatterissa, toimi näyttelijänä Helsingin kaupunginteatterissa ja Suomen Kansallisteatterissa sekä teki vielä 49 elokuvaroolia vuosien 1935–1962 aikana. Korhonen näytteli lisäksi Suomisen Olli- ja Niskavuori-elokuvissa. Hän teki lähinnä sivuosia kuten siisteystuomari Purnu Armand Lohikosken elokuvassa Pekka ja Pätkä pahassa pulassa (1955). Todellisuudessa Ossi Korhonen oli myös mainio koomikko. Hän oli Suomen Näyttelijäliiton hallituksen jäsen.

Korhonen sai Pro Finlandia -mitalin vuonna 1958 täyttäessään 60 vuotta. Hänen viimeinen elokuvaroolinsa oli Aarne Tarkaksen vakavassa elokuvassa Hän varasti elämän. Siinä Korhonen esitti radio- ja sähkökauppiasta Miettistä. Hän kuoli neljätoista vuotta myöhemmin ja oli jo silloin kadonnut julkisuudesta. Korhonen on haudattu Hietaniemen hautausmaalle Helsinkiin.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Helsingin seurakunnan hautahaku Hautahaku. Viitattu 5.12.2023.