Neljän keikka

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Neljän keikka on lasten -ja nuortenkirjailija Thomas Brezinan kirjoittama kirjasarja. Siinä kirjan päähenkilöt Axel Klingmeier,Lieselotte (Lilo) Schroll, Paula Monowitsch ja Dominik Kascha ovat perustaneet salapoliisijengin ja joutuvat aina toinen toistaan hurjempiin seikkailuihin ja kommelluksiin. Heidän ensimmäinen mottonsa on: Meidän jengi ei periksi anna! Toinen motto on: Missä vaan milloin vaan, aina suoraan asiaan! Brezina on Neljän keikka -sarjan lisäksi kirjoittanut myös Seitsemän tassua ja Penny -sarjan.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Axel Klingmeier[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Axel Klingmeier on yksi Neljän keikka-sarjan neljästä lapsesta. Hän on 13-vuotias poika, joka on horoskoopiltaan kauris. Axelin kaverit kutsuvat häntä nimellä Hernekallo, Kääpiö, Pätkä tai Luumu. Axelia on kiusattu koulussa lyhyytensä tähden, mutta nykyään hän on luokkansa paras urheilija ja kiusaaminen on siksi loppunut. Axel ei osaa valita lempiruokaansa. Hänelle käy kaikki.

Lieselotte Schroll[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lieselotte on paremmin tunnettu Lilona tai älypäänä. Hän todellakin on Neljän keikka -jengin aivot, vaikka kyllä muutkin ovat älykkäitä. Lilo tietää, jokaisen salapoliisiniksin, sillä hän ahmii kaikki dekkarit, jotka saa käsiinsä ja opettelee niistä ammattilaisten temppuja. Lilo on myös 13 niin kuin Axel ja hänellä on kaksi vaaleaa palmikkoa, joista hän on hyvin ylpeä. Hän harrastaa vuorikiipeilyä ja laskettelua ja on horoskoopiltaan rapu. Lilon lempiruokiin kuuluu kaikki kiinalainen ja hän osaa syödä puikoilla.

Paula Monowitsch[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paulan lempinimi on Poppi. Hänen mielestään Paula on ihan tyhmä nimi. Paula on yhdeksän vuotta ja horoskoopiltaan kalat. Hän ei syö lihaa ollenkaan, joten hänen lempiruokansa on hedelmäsalaatti ja meloni. Paulalla on pienoiseläintarha, jonne tulee koko ajan lisää eläimiä. Eläintarhaan kuuluu jo mm. kolme kissaa, kaksi koiraa, rottia, kultakaloja, karppi, joka on pelastettu joulupadasta, papukaija ja kani.

Dominik Kascha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dominikia kutsutaan lempinimellä Hamletin isä. Hän on kymmenen vuotta ja horoskoopiltaan vaaka. Dominik harrastaa lukemista ja muistaa melkein kaikki lukemansa kirjat, josta on hyötyä hänen jengilleen. Hänen isänsä ja äitinsä ovat molemmat näyttelijöitä ja Dominik on usein ollut yleisön ja kameran edessä ja saatta siksi, joskus puhua hiukan monimutkaisesti, joka käy välillä hänen ystäviensä hermoille. Dominikin lempiruoka on spagetti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]