Miranda Hobbes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Miranda Hobbes
Luoja(t) Darren Star
Näyttelijä(t) Cynthia Nixon
Ensi-
esiintyminen
Sinkkuelämää, jakso 1.01
Henkilötiedot
Ammatti asianajaja
Sukupuoli nainen
Ikä s. 1966
Kotipaikka Philadelphia, USA
Asuinpaikka New York, USA
Suhteet
Vanhemmat äiti, kuollut
Sisarukset Betsy (sisar)
Puoliso(t) Steve Brady
Lapset Brady Hobbes (poika)
Muut sukulaiset Mary Brady (anoppi)
Tutut Carrie Bradshaw (ystävä)
Samantha Jones (ystävä)
Charlotte York (ystävä)
Skipper Johnston (ex-poikaystävä)
Tri. Robert Leeds (ex-poikaystävä)
Magda (lastenhoitaja)

Miranda Hobbes on fiktiivinen henkilö yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Sinkkuelämää sekä sarjaan perustuvissa kahdessa elokuvassa ja vuonna 2021 alkaneessa And Just Like That... -sarjassa. Häntä esittää näyttelijä Cynthia Nixon.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miranda on ammatiltaan asianajaja. Hän työskentelee lakiasiantoimistossa New Yorkissa. Sarjan edetessä hän pääsee eteenpäin urallaan ja hänestä tulee toimiston osakas. Miranda on hyvin uraorientoitunut, ja työskentelee pitkiä työpäiviä.

Sarjan alkupuolella Miranda pitää tärkeimpänä päämääränään uralla etenemistä eikä halua hankkia lapsia tai mennä naimisiin. Miranda suhtautuu avioliittoon ja rakkauteen kyynisesti eikä luota helpolla miehiin. Myöhemmin hänen asenteensa lapsia ja avioliittoa kohtaan muuttuvat, mutta työ pysyy silti tärkeänä osana hänen elämäänsä. Mirandalle on tärkeää olla itsenäinen ja vahva ihminen eikä hän näytä helpolla tunteitaan. Pohjimmiltaan hän välittää kuitenkin paljon lähimmäisistään.

Ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Mirandan parhaita ystäviä ovat Carrie Bradshaw, Samantha Jones ja Charlotte York. Miranda viettää heidän kanssaan paljon aikaa ja tapaa heitä mm. porukan kantakahvilassa. Ystävät ovat Mirandalle tärkeitä, vaikka välillä hän ajautuukin heidän kanssaan myös riitoihin. Mirandaa ärsyttää välillä muiden naisten tapa puhua jatkuvasti ihmissuhteista. Toisaalta Miranda osallistuu silti itsekin ihmissuhdekeskusteluihin.

Miranda seurustelee sarjan aikana useiden miesten kanssa. Mirandan suurin rakkaus on kuitenkin Steve Brady, joka työskentelee aluksi baarimikkona ja perustaa sittemmin oman baarin. Parin suhdetta vaikeuttavat kuitenkin mm. Mirandan kyyninen asenne parisuhteita kohtaan ja Steven vaikeudet kestää se, että Miranda on häntä varakkaampi ja korkeammin koulutettu. Pari eroaakin useamman kerran, kunnes he menevät lopulta naimisiin. Miranda saa Steven kanssa pojan, Bradyn.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]