Minigrip

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tuotteen logo

Minigrip on amerikkalaisen ITW-yhtiön omistama säilytyspussien tavaramerkki. Suomessa Minigrip-tavaramerkkiä hallinnoi Suominen-yhtiö.[1] Minigrip-sanaa käytetään usein virheellisesti yleisnimityksenä uudelleensuljettaville muovisille pakastus- ja säilytyspusseille (salpapussit).

Uudelleensuljettavat pussit keksi yhdysvaltalainen Robert W. Vergobbi, joka sai niille patentin 18. toukokuuta 1954.[2] Samana vuonna Minigrip-yhtiö lisensoi ne kynäpusseiksi.[3] Pusseja on eri kokoisia ja eri tarkoituksia varten, kuten mm. ruoan säilytykseen ja uv-säteilylle herkkien esineiden säilytykseen. Pussin suun reunat on muotoiltu niin, että ne painuvat tiiviisti toisiinsa kiinni. SliderGrip-pusseissa on vetoketjua muistuttava sulkeutumismekanismi.

Lentokenttien turvaohjeissa sanotaan, että ”matkustamoon vietävät 100 millilitran kokoiset nestepakkaukset tulee pakata yhteen läpinäkyvään ja uudelleensuljettavaan pussiin (esim. Minigrip-pussi), jonka vetoisuus on enintään yksi litra. Tällaiseen viranomaisten hyväksymään pussiin mahtuu esimerkiksi 3-5 matkakokoista toilettitarviketta, ripsiväri ja hammastahna.”[4]

Suomessa Minigrip-pusseja valmistetaan Ikaalisissa, jossa on ollut Suominen Joustopakkausten tehdas jo 1970 alkaen. Kyseinen yhtiö valmistaa joustopakkauksia myös Tampereella ja Puolassa.[5]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suominen.fi
  2. US patent 2678768
  3. minigrip.com (englanniksi)
  4. Yleisiä turvaohjeita
  5. Minigrip.fi


Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.