Mike Edwards

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mike Edwards on STV Newsin Skotlannissa toimiva uutiskirjeenvaihtaja.

Edwards on syntynyt ja kasvanut Invernessissä. Hän aloitti uransa 1986 toimitusharjoittelijana Inverness Courierissa, johon hän jälleenmilloin? kirjoittaa kolumneja[1]. Myöhemmin hän siirtyi radioon ja työskenteli Radio Forthin, Radio Tayn ja Moray Firth Radion palveluksessa, mutta palasi sitten Invernessiin lehtijournalismin pariin Press and Journalin urheilukirjeenvaihtajaksi. Edwards oli yksi niistä 120 toimittajasta, jotka saivat potkut, koska olivat National Union of Journalistsin jäseniä. Hän oli vuoden lakkovahtina.

Pian erottamisensa jälkeen Edwards muutti Sveitsiin ja työskenteli Bernissä Sveitsin valtion radio- ja televisioyhtiön SRG SSR idée suissen kansainvälisessä palvelussa, kunnes meni 1993 Skotlannin television palvelukseen tekemään ajankohtaisohjelmaa Scotland Today.

Hänet määrättiin vuonna 2002 palvelukseen Afganistaniin ja 2003 Irakiin. Kabulissa ollessaan hän kirjoitti ensimmäisen romaaninsa Friendly Fire, joka ilmestyi 2006[1]. Hän työskentelee STV Newsin uutiskoosteiden lukijana aina tarvittaessa. Hän esiintyi cameoroolissa STV:n rikossarjan Taggart sadannessa jaksossa, joka esitettiin jouluaattona 2009.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Tmcentertainment.co.uk, viitattu 24.11.2010