Michael Winslow

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Michael Winslow
Michael Winslow vuonna 2008.
Michael Winslow vuonna 2008.
Henkilötiedot
Koko nimi Michael Leslie Winslow
Syntynyt6. syyskuuta 1958
Yhdysvallat Spokane, Washington
Puoliso Belinda Church (1985–1993)
Angela Baytops (1997–2001)
Sharon Winslow (2003–)
Näyttelijä
Aktiivisena 1980–
Merkittävät roolit Larvell Jones (Poliisiopisto)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet
AllMovie

Michael Winslow (s. 6. syyskuuta 1958 Spokane, Washington) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan ”kymmenentuhannen äänitehosteen miehenä”, koska hän pystyy tuottamaan aidontuntuisia ääniä käyttämällä ainoastaan suutaan. Parhaiten hänet tunnetaan Poliisiopisto-elokuvista ja Avaruusboltsit- ja Hei, me sukelletaan -elokuvista.

Winslow eli yksinäisen lapsuuden ilman kavereita, ja seuran puutteessa hän alkoi imitoida omaksi ilokseen erilaisten eläinten, moottoriajoneuvojen yms. ääniä, minkä seurauksena hänestä kehittyi lopulta ilmiömäinen ääniefektien tulkitsija. Myöhemmin hän opiskeli Floridassa Lisa Mailen näyttelijäkoulussa. Nykyisin hän asuu Orlandossa Floridan alueella. Viime vuosina hän on tehnyt pieniä elokuvarooleja ja esiintynyt stand up -koomikkona.

Poliisiopisto-elokuvasarjassa Winslow’n esittämä Larvell Jones on ainoa henkilöhahmo, joka esiintyy jokaisessa seitsemässä elokuvassa sekä elokuvista tehdyssä televisiosarjassa. Winslow esiintyi cameoroolissa elokuvassa Avaruusboltsit Larvellina, joka on yksi Space Ball 1 -avaruusaluksen tutkavastaavista. Hän tekee elokuvassa muutamia kuuluisista äänistään kuten ”viperryksen”.

Winslow on esiintynyt 25. syyskuuta 2009 sekä 8. lokakuuta 2010 Helsingin Kulttuuritalolla, matkien muun muassa Jimi Hendrixin kitarointia, Stevie Wonderin huuliharpun soittoa sekä Louis Armstrongin laulua. Hän myös veti suullaan kokonaisen taistelukohtauksen Tähtien sota -elokuvasta. Helmikuussa 2012 Winslow tuli kolmannen kerran Suomeen ja esiintyi tällä kertaa Helsingin Kulttuuriareena Gloriassa. Winslow esiintyi Suomessa myös vuonna 2018. Hän piti kuuden viikon stand up -kiertueen Suomessa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.