Luettelo televisiosarjan Ex-onnelliset hahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo suomalaisen televisiosarjan Ex-onnelliset henkilöistä

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kekkoset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laura Kekkonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laura Kekkonen (es. Miia Nuutila) on Kalle Kekkosen ex-vaimo ja Viivin ja Alvarin äiti. He muuttivat Lauran suunnittelemaan eroasuntotaloon kakkoskerrokseen. Laura on arkkitehti ja johtjana Into-nimisessä suunnittelufirmassa. Laura oli sarjan alussa rakastunut Marko-nimiseen mieheen, joka kuitenkin jätti Lauran toisen naisen takia. Laura ihastui Heikki Rahkoo,n jonka tapasi Oulussa. Lauran paras ystävä Anna on myös töisiä Intossa. Lauralla on hyvät välit lapsiinsa, mutta ex-mieheen Kalleen välit olivat eron jälkevn biileät. Toisella kaudella Laura tapasi Paavon, joka muutti naapuriksi alakertaan samaan rappuun. Lauralla oli silloin suhde Kimin kanssa, jonka oli tavannut Tinderissä. Kimi kuitenkin matkusti paljon ja oli liian etäinen, joten Laura jätti Kimin. Laura ihastui Paavoon, ja heillä oli salasuhde. He paljastivst suhteen, ja ainoastaan Viivi oli aluksi sitä vastaan, koska Paavon poika Aapo oli hänen exänsä, mutta rauhoittui lopulta. Laura sairastui burnouttiin ja hänellä oli pieni tulehdus paksusuolessa, jonka jälkeen Laura haki ammattiapua ja jäi sairaslomalle. Laurän äiti asuu fuengirolassa.

Kalle Kekkonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalle Kekkonen (es. Mikko Nousiainen) on Laura Kekkosen ex-mies ja Viivin ja Alvarin isä. Kalle yritti Eron jälkeen saada Lauran takaisin, mutta ei onnistunut. Kallen saadessa tietää jo ennen erotalon valmistumista olleesta Lauran suhteesta Markoon, hän lopetti Lauralle puhumisen. Kalle harrastaa koripalloa ja tapasi Tampereella turnauksessa Oonan, jonka kanssa he aloittivat suhteen ja menivät kihloihin. He yrittivät lasta, mutta Oonan raskaudet menivät kesken. He menivät naimisiin ja Oona halusi koiran ja muuttaa omakotitaloon, mikä hankaloitti avioparin välejä. Kalle petti Oonaa humalassa Oonan ollessa Joensuussa. Myöhemmin paljastui Myös Oonan pettäneen Kallea. Aviopari kuitenkin sopi asiat, ja kaikki oli hyvin.

Oona Kekkonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oona Kekkonen (es. Ria Kataja) on Kalle Kekkosen uusi aviovaimo ja Viivin ja Alvarin äitipuoli. Oona ja Kalle tapasivat Tampereella koripalloturnauksessa. He aloittivat suhteen ja menivät kihloihin. He yrittivät Lasta, mutta Oonan raskaudet menivät kesken. He menivät naimisiin, ja Oona halusi koiran ja muuttaa omakotitaloon, mikä hankaloitti avioparin välejä. Kalle petti Oonaa humalassa Oonan ollessa Joensuussa. Myöhemmin paljastui Myös Oonan pettäneen Kallea. Aviopari kuitenkin sopi asiat.

Alvari Kekkonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alvari Kekkonen (es. Jere Salminen) on Lauran ja Kallen poika ja Viivin isoveli. Alvarin murrosikä oli raskas koko perheelle, koska Alvaria ahdisti vanhempien riitely, ero ja muutto Eroasuntoon, mikä vaikutti Alvarin koulunkäyntiin. Alvari tapasi rippikoulussa Nellin ,jonka kanssa seurusteli pari vuotta, mutta pari erosi ollessaan liian erilaisia. Alvari loi kymppiluokan jälkeen Robin-hood Projektin ja pääsi Linnanjuhliin. Alvari alkoi seurustella pukusuunnittelijansa Pinjan kanssa, ja he alkoivat odottaa lasta.

Viivi Kekkonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viivi Kekkonen (es. Elsa Mämmelä) on Lauran ja Kallen tytär ja Alvarin pikkusisko. Viivi ihaili kovasti Eroasuntotaloa ja leikki paljon parisuhdeterapiaa ja katseli aikuisille suunnattuja ohjelmia ja kirjoja. Hän leikki usein naapurinsa Vuen kanssa ja myöhemmin seurusteli Vuen serkun Aapon kanssa. Viivi kuvasi seitsemännellä luokalla vlogia mutta lopetti sen ja alkoi kuvaamaan taideterapiavideoita nimellä Doctorvivianne. Viivin videoita katsottiin paljon, varsinkin sitä, jossa hän oli kuvannut naapurinsa Hannan raivokohtausta humalassa olevalle äidilleen. Kun Hanna sai potkut, hän syytti Viiviä, joka poisti kaikki videot Youtubesta. Viivi hoiti naapurin Valoa ja Ainoa ja ystävystyi Ainon kanssa kun oli hoitamassa heitä uudenvuodenaattona. Viivi halusi ylä-asteen jälkeen Kallion lukioon ja alkoi tekemään taidevideota, jonka aikoi lähettää liitteeksi yhteishaussa, mutta ei ehtinyt lähettää sitä ajoissa. Viivi kuitenkin esitti videon talon asukkaille pihalla ja Aapon Avustaja Sebastian halusi ostaa videon Kesäniemen taidekokoelmiin.

Enqvistit, Hietikot, Kivimäet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaisa Enqvist[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaisa Enqvist (es. Mervi Takatalo) on Vuen äiti, Henrin ex-puoliso ja Hannan sisko. Kaisa on ympäristöteknologian tohtoriopiskelija. Kaisalla oli mielenterveysongelmia, jotka johtuivat hänen äitinsä alkoholismista hänen lapsuudessaan. Kaisa halusi kasvattaa Vuen sukupuolisensitiivisesti, minkä takia hän riiteli usein Henrin kanssa asiasta. Hän sai pahoja raivokohtauksia Henrille ja myös Vuelle, joka oli saanut rintaliivit Viiviltä. Henri vei Kaisan mielisairaalaan, jossa hänelle diagnosoitiin keskinkertainen masennus ja burnout. Tämän jälkeen Kaisa alkoi voida paremmin ja antoi Vuen kutsua häntä äidiksi. Toisella kaudella Kaisa asui Huippuvuorilla ja hänen siskonsa Hanna muutti poikansa Aapon ja ex-miehensä Paavon kanssa Kaisan ja Henrin asuntoon vuokralle. Kaisa tuli viettämään joulua Hannan, Terhin ja Vuen kanssa.

Henri Hietikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henri Hietikko (es. Jussi Puhakka) on Vuen isä ja Kaisan ex-mies. Henri on kaupunginvaltuustossa. Henrillä ja Kaisalla oli paljon erimielisyyksiä, ja he riitelivät usein.

Vue Hietikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vue Hietikko (es. Elviira Lehtonen) on Kaisan ja Henrin lapsi, jota kasvatetaan sukupuolisensitiivisesti. Vuen paras ystävä on Viivi. Vue oli 8-vuotiaana sirkuskoulussa. Nykyään Vue kuuluu cheerleader-ryhmään.

Hanna Enqvist-Kivimäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanna Enqvist-Kivimäki (es. Karoliina Blackburn) on Aapon äiti ja Paavon Entinen puoliso. Hannalla oli bulimia. Hanna oli töissä OmorFiLife-firmassa, joka myi maidon näköistä vitamiinijuomaa. Hanna sai kuitenkin potkut firmasta ja masentui. Myöhemmin paljastui, että firman pomo oli huijari. Hannan äiti on alkoholisti, minkä vuoksi heillä oli huonot välit. Hannan Poika Aapo on halvaantunut. Viimeisellä kaudella Hanna alkoi seurustelemaan Aapon avustajan Sebastian Kesannon Kanssa.

Paavo Kivimäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paavo Kivimäki (es. Eero Ritala) on Hannan Ex-mies ja Aapon isä. Paavo tekee työkseen kadunrakennusta. Paavo seurustelee Laura Kekkosen kanssa.

Aapo Kivimäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aapo Kivimäki (es. Halti Toppinen) on Hannan ja Paavon poika, joka on ollut halvaantunut syntymästä asti. Aapo pelaa paljon tietokoneella.

Terhi Enqvist[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terhi Enqvist (es. Kirsti Wallasvaara) on Kaisan ja Hannan äiti ja Vuen ja Aapon isoäiti. Terhi on alkoholisti ja seurustelee Erik Riihelän kanssa.

Ollankedot, Riihelät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suvianna Ollanketo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suvianna Ollanketo (es. Essi Hellén) on Liisan (Tähtisumu) ja Cassiopeijan äiti ja Tuomaksen ex-puoliso. Suvianna muutti vuokralle Tuomaksen vanhempien ostamaan eroasuntoon. Suvianna näkee auroja ja tuntee energioita sekä kokee maailman eri tavalla kuin muut. Suviannalla oli Tähtisumun syntymän jälkeen suuri hoivaenergia Tähtisumua kohtaan. Hän ei muun muassa antanut Tähtisumun pureskella ruokaa, vaan pureskeli omassa suussaan kaiken ja syötti soseen lapselle. Tuomaksen äiti Raakel teki Suviannasta lastensuojeluilmoituksen, ja sen jälkeen Tähtisumu alkoi hiljalleen pureskella itse ruokansa. Suvianna tutustui naapuriinsa Artoon, jolle antoi luontaishoitoja kotonaan. Arto auttoi Suviannaa perustamaan oman hoitolan hoitamalla raha-asiat Suviannan puolesta. Suvianna rakastui Azoriin, joka tuli hänen luontaishoitolaan asiakkaaksi. Suvianna alkoi odottamaan hänelle lasta, joka syntyi keskosena sairaalassa. Suvianna Pelkäsi älylaitteita mutta Arton väitettyä tälle, että älylaitteet ovat "kone-enkeleitä", Suvianna alkoi käyttää niitä eikä enää pelännyt. Suviannan äiti on ooperalaulaja Moonika Reikko, jonka kanssa hänellä on huonot välit tämän elämäntyylin takia. Suvianna ja Azor erosivat Azorin kuultua Tuomakselta, ettei hänellä ja Suviannalla tule olemaan seksiä enää Lapsen synnyttyä. Kun Tuomaksen vanhemmat aikoivat myydä eroasunnon, Arto osti asunnon itselleen ja Antoi Suviannan jäädä asumaan siihen ja muutti itse myös asuntoon. He alkoivat suunnitella häitä, jotka pidettiin Kallion kirkossa, mutta alttarilla Arto alkoi epäröimään, ja paria ei vihitty. Tämän jälkeen Suvianna ja Arto muuttivat pois erotalosta.

Tähtisumu Ollanketo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tähtisumu Ollanketo (es. Ella Peltonen) Oikealta Nimeltään Liisa on Suviannan ja Tuomaksen tytär ja Raakel ja Erik Riihelän lapsenlapsi. Tähtisumulla on pikkuvelipuoli nimeltä Cassiopeija. Tähtisumu oli jo pienenä hyvin fiksu lapsi osittain äitinsä kasvatuksen takia. Tähtisumun mentyä esikouluun Suvianna huolestui esikoulussa opeteltavista asioista esimerkiksi koodaamisesta tabletilla. Suvianna ei vienyt Tähtisumua päiväkotiin, joten kerran Tähtisumu karkasi kotoa. Tämän jälkeen Tähtisumu muutti isänsä luo joksikin aikaa.

Tuomas Riihelä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuomas Riihelä (es. Samuli Niittymäki) On Tähtisumun isä, Suviannan ex-mies ja Raakel ja Erik Riihelän poika. Tuomas valehteli vanhemmilleen opiskelevansa Kauppakorkeassa, jotta hänen vanhempansa maksaisivat hänen asumisensa ja elämisensä. Tuomas seurusteli naapurinsa Sara Lepän kanssa, mutta ovat sittemmin eronneet.

Raakel Riihelä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raakel Riihelä (es. Jaana Saarinen) on Erik Riihelän entinen vaimo ja Tuomaksen äiti sekä Tähtisumun isoäiti. Raakel ei tullut toimeen Tähtisumun äidin Suviannan kanssa ja teki hänestä lastensuojeluilmoituksen sekä tuli luvatta omilla avaimilla Suviannan asuntoon. Raakel rakastui Suviannan äitiin Moonikaan tämän ollessa jouluna kylässä heillä. Hän lähti Monikan mukaan ja jätti kirjeen perheelleen. Myöhemmin he palasivat Suomeen ja Moonika jätti Raakelin.

Erik Riihelä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erik Riihelä (es. Antti Virmavirta) on Tuomaksen isä ja Raakelin ex-mies. Tuomaksen muutettua pois eroasunnosta Erik muutti hänen asuntoon Raakelin jätettyä hänet. Sitten hän tapasi Terhin, jonka kanssa hän alkoi seurutella.

Moonika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moonika (es. Outi Mäenpää) on Suviannan äiti ja Tähtisumun isoäiti. Moonika sai Suviannan 21-vuotiaana lyhyestä suhteestaan Stefan-nimiseen sveitsiläiseen mieheen, jonka on mainittu olevan kuninkaallista sukua. Moonika on luonteeltaan täysin erilainen kuin tyttärensä, minkä vuoksi Suvianna ei ole hyvissä väleissä äitinsä kanssa. Moonika saapui Eroasunnoille eräänä jouluna ja vaati saada tavata lapsenlapsensa. Suvianna vastahakoisesti haki tämän, mutta Moonikan annettua Tähtisumulle suklaata he karkasivat Tuomaksen luokse. Moonikan törmättyä ulkona Raakeliin ja Erikiin he kutsuivat hänet Tuomaksen luokse, ja Suvianna häipyi taas. Moonika aloitti Suhteen Raakelin kanssa, ja he lähtivät ulkomaille. He palasivat parin vuoden päästä takaisin, ja Suvianna oli raskaana Azorille. Moonika kyllästyi Raakeliin ja jätti tämän ja häipyi takaisin ulkomaille mutta palasi Suviannan synnytettyä lapsen ja myös tämän nimenantojuhlaan. Nimenantojuhlissa oli myös Suviannan isä Stefan, jonka Suvianna tapasi ensimmäistä kertaa. Kun Suvianna oli menossa Arton kanssa naimisiin oli Moonika myös paikalla. Arto tosin ei halunnut Avioitua Suviannan kanssa, ja vihkimistä ei tehty.

Lepät, Keski-Huikku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reija Leppä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reija Leppä (o.s. Hirvonen, es. Anna-Leena Sipilä) on Antti Lepän vaimo ja Saran, Markuksen ja Reinon äiti. He asuvat erotalon neljännessä kerroksessa. Sarjan alussa Antti oli jättänyt Reijan Sini-Marjan takia,joka oli raskaana Antille. Perheen muutettua Eroasuntoon Reija ja Antti päätyivät sänkyyn ja Reija tuli myös raskaaksi. Reija yritti saada Anttia takaisin, mutta ei onnistunut. Reija aikoi tehdä abortin, mutta päätti kuitenkin pitää lapsen. Antti oli kuitenkin unohtanut toimittaa eropaperit ja raskauden sekä Reijan ja Antin paljastuttua olevansa vielä virallisesti naimisissa Sini-Marja jätti Antin ja Reija ja Antti palasivat yhteen. Myöhemmin Saran ja Markuksen muutettua pois Sini-marja muutti Antin vanhaan yksiöön heidän poikansa Luukaksen kanssa hometta pakoon. Reija on ammatiltaan kääntäjä ja matkaopas. Reija on hyvin sosiaalinen ja on tunnettu naapureiden keskuudessa nopeasta puhetyylistään.

Antti Leppä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antti Leppä (es. Jarkko Pajunen) on Reijan aviomies. Antilla on seitsemän lasta. Sirkku, Santeri (ei näytetty sarjassa), Miina, Sara, Markus, Luukas ja Reino. Miina Maijun kanssa, Luukas Sini-marjan kanssa, Sara, Markus ja Reino Reijan kanssa. Antti oli professori Helsingin yliopistolla, mutta hänet irtisanottiin YT-neuvotteluissa. Sen jälkeen Antista tuli kirjailija ja hän kirjoitti kirjan nimeltä "Reiät". Antin Äiti Saara, jolla oli dementia, asui jonkin aikaa Antin ja Reijan luona tämän miehen kuoltua.

Sara Leppä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sara Leppä (es. Marja Mannilla) on Reija ja Antti Lepän tytär. Saralla on 2 veljeä Markus ja Reino, sekä sisarpuolia Antin puolelta Miina, Sirkku, Luukas ja Santeri, jota ei ole näytetty sarjassa. Sara ihastui naapuriinsa Tuomakseen, ja he seurustelivat.

Markus Leppä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Markus Leppä (es. Vincent Kinnunen) on Reijan ja Antin poika. Markus seurusteli Rebekka-nimisen tytön kanssa. Markuksella on kuusi sisarusta.

Saara Leppä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saara Leppä (es. Riitta Elstelä) on Antti Lepän äiti, jolla on dementia. Saara asui Rautalammella, mutta muutti kolmannella tuotantokaudella Helsinkiin Antin ja Reijan luokse miehensä Ilmarin kuoltua. Saara muutti hoitokotiin neljännellä kaudella.

Sini-Marja Keski-Huikku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sini-Marja Keski-Huikku (es. Saija Lentonen) on Antin ex-kihlattu ja Luukaksen äiti. Sini-Marja seurusteli Antin kanssa ja tuli tälle raskaaksi. Reijan raskauden paljastuttua, parin välit viilenivät ja myös tieto siitä, että Antilla on useita lapsia Sini-Marja muutti pois Antin luota, mutta Antti houkutteli hänet takasin ja meni kihloihin. Sormusta ostaessaan Antti tajusi luottokortin olevan Saralla ja Sini-Marja joutui maksamaan sormukset. Kun Sini-Marja kohtasi Reijan neuvolassa ja Reijan muistettuaan, ettei hänen ja Antin eron ole vielä voimassa, Sini-Marja jätti Antin lopullisesti. Sini-Marja seurusteli Hetken Kai Lehtovirran kanssa. Sen jälkeen Sini-Marja ihastui naapuriinsa Johannaan. Reija ja Sara kutsuivat Sini-Marjaa "Simaksi"

Väinölät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arto Väinölä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arto Väinölä (es. Pertti Sveholm) on Piritta Väinölän ex-mies ja Jalmarin ja Joelin isä. Arto on juristi. Arto tutustui Suviannaan, johon ihastui ja auttoi tätä perustamaan oman firman hoitamalla raha-asiat. Arto oli menossa naimisiin Suviannan kanssa, mutta muutti alttarilla mielensä.

Piritta Väinölä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piritta Väinölä (es. Jonna Järnefelt) on Arto Väinölän entinen vaimo ja Joelin ja Jalmarin äiti. Perheen muutettua Eroasuntoon Piritta kärsi ahdistuksesta. Hän sai yksin kotona ollessaan pienen paniikkikohtauksen ja meni soittamaan Reija Lepän ovikelloa. Naiset avautuivat toisilleen, ja heistä tuli hyvät ystävät. He lähtivät yhdessä baariin, jossa Piritta tapasi Jussi Nevalaisen. He rakastuivat ja alkoivat seurustella. Parin vuoden asumisen jälkeen Piritta halusi muuttaa pois Erotalosta, mutta Arto ei suostunut, koska ei halunnut Suviannan takia muuttaa. Piritta kuitenkin sai tahtonsa läpi, ja asunto meni myyntiin. Piritta lähti ulkomaille toisen kauden päätösjaksossa.

Jalmari Väinölä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jalmari Väinölä (es. Julius Kalliokoski) on Piritan ja Arton poika ja Joelin veli, joka pelaa Jääkiekkoa. Oulun Kärpät osti Jalmarin.

Joel Väinölä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joel Väinölä (es. Aku-Oiva Nurmi) on Piritan ja Arton poika ja Jalmarin veli.

Kankurinmaat, Ohimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johanna Kankurinmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johanna Kankurinmaa (es. Minna Suuronen) on Liinan äiti ja Maxin äitipuoli sekä Kirsin ex-puoliso. Ennen eroa Kirsistä Johanna halusi myydä firmansa ja myi sen isolla summalla taholle, jotka ovat Kirsin arvoja vastaan. Tästä syystä Kirsi jätti Johannan ja katkaisi välit tähän kokonaan, paitsi suostuu kommunikoimaan whatsapissa ääniviesteillä ja jos Lauri ja Elias ovat paikalla. Liina ja Max halusivat selvittää, kumpi on heidän isänsä, Elias vai Lauri. He tilasivat geenitestin. Paljastui että Kirsi oli pettänyt Johannaa Porissa Patrik Karvola -nimisen miehen kanssa, josta syntyi Max. Max halusi tavata isänsä ja karkasi kotoa Liina perässään. Tapaaminen ei sujunut hyvin, koska Patrikin mielestä Max oli ruma ja hän lukitsi ovet. Liina tuli paikalle ja heitti kiven ikkunaan. Poliisit olivat paikalla Johannan ja Kirsin saapuessa. He palasivat kotiin, ja Kirsi alkoi puhua Johannalle.

Liina Kankurinmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liina Kankurinmaa (es. Ilmi Kuokkanen) on Johannan ja Kirsin tytär. Johanna on Liinan biologinen äiti ja Lauri biologinen isä. Liinalla on todella hyvät välit velipuoleensa Maxiin.

Max Kankurinmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Max Kankurinmaa (es. Niklas Inkeroinen) on Kirsin ja Johannan poika. Aluksi Maxin luultiin olevan joko Laurin tai Eliaksen lapsi, mutta myöhemmin isäksi paljastui porilainen Patrik Karvola. Maxilla on hyvät välit siskopuoleensa Liinaan.

Kirsi Ohimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirsi Ohimaa (ent. Kankurinmaa, es. Helena Vierikko) on Maxin äiti ja Liinan äitipuoli sekä Johannan ex-puoliso. Kirsi jätti Johannan tämän myytyä firmansa ja kannattaessa Kokoomusta. Kirsi on töissä paikassa, jossa tehdään mattoja. Eron jälkeen Kirsi ei halunnut olla Johannan kanssa missään tekemisisssä ja ei suostunut puhumaan tälle ilman että Lauri ja Elias olivat paikalla.

Lauri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauri (es. Taisto Oksanen) on Liinan isä ja Maxin isäpuoli sekä Eliaksen puoliso.

Elias[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elias (es. Jarkko Niemi) on Laurin puoliso ja Liinan ja Maxin isäpuoli.

Moisio, Nikanderit, Sipilä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henriikka Moisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henriikka Moisio (es. Pamela Tola) on Valon äiti ja Mikan ex-vaimo sekä Ainon äitipuoli. Henriikka on Pappina Kallion kirkossa.

Mika Nikander[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mika Nikander (es. Kris Gummerus) on Valon isä ja Henriikan ex-mies sekä Ainon kasvatti-isä. Mika on poliisi. Ainon äidin kuoltua Ainon ollessa pieni Aino jäi Mikalle. Mika ei ole Ainon biologinen isä. Mika oli hyvin mustasukkainen Henriikasta ja asensi mikrofoneja ja kameran olohuoneeseen ja Henriikan sängyn alle poikansa Valon avulla. Mika ystävystyi naapurinsa Kallen kanssa.

Valo Nikander[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valo Nikander (es. Akseli Hölttä) on Mikan ja Henriikan poika sekä Ainon kasvatti-velipuoli.

Aino Sipilä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aino Aleksandra Sipilä (es. Mimosa Virtanen) on Mikan ja Henriikan kasvattitytär. Aino kuuluu lestadiolaiseen sukuun. Ainon äiti oli nuorena lähtenyt yhteisöstä ja ennen kuolemaansa kieltänyt Mikaa antamasta Ainoa perheelleen. Mikan ja Henriikan eron jälkeen Aino ahdistui ja oli masentunut. Ainolla oli myös ongelmia koulussa. Ainon isovanhemmat asuvat Limingassa ja Aino kävi tapaamassa heitä ystävänsä Viivin kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

https://www.mtvuutiset.fi/aihe/ex-onnelliset/6896888