Luettelo skotlantilaisista viskitislaamoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Skotlantilaiset viskin tuotantoalueet
Scotland map of whisky distilleries-de.png

Tämä on luettelo toiminnassa olevista skotlantilaisista viskitislaamoista.

Mallasviskitislaamot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mallasviskitislaamot on jaoteltu alueittain.

Campbeltown[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Glengyle (perustettu 2004, ei vielä julkaistuja viskejä, viskien markkinointinimi on Kilkerran)
  • Glen Scotia
  • Springbank

Highlands[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eastern Highlands

Northern Highlands

  • Balblair
  • (Royal) Brackla
  • Clynelish
  • Dalmore
  • Glenmorangie
  • Glen Ord
  • Pulteney
  • Teaninich
  • Tomatin

Southern Highlands (Midlands)

  • Aberfeldy
  • Blair Athol
  • Deanston
  • Edradour
  • Glenturret
  • Tullibardine

Western Highlands

  • Ben Nevis
  • Dalwhinnie
  • Glengoyne
  • Loch Lomond
  • Oban

Islands

Islay[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Islayn tislaamojen sijainti

Lowlands[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ailsa Bay (uusi tislaamo, ei vielä julkaistuja viskejä)
  • Auchentoshan
  • Bladnoch
  • Daftmill (uusi tislaamo, ei vielä julkaistuja viskejä)
  • Glenkinchie

Speyside[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Speyside (Central)

  • Aberlour
  • Allt-A-Bhainne
  • Ardmore
  • Auchroisk
  • Aultmore
  • Benrinnes
  • Cardhu
  • Cragganmore
  • Craigellachie
  • Dailuaine
  • Glenallachie
  • Glenfarclas
  • Glentauchers
  • Inchgower
  • Knockando
  • Knockdhu
  • Macallan
  • Speyside
  • Tamdhu
  • Tormore

Deveron

  • Glen Deveron
  • Glendronach
  • Glenglassaugh

Dufftown

Findhorn

  • Benromach
  • Glenburgie

Livet

  • Balmenach
  • Braeval
  • Glenlivet
  • Tamnavulin
  • Tomintoul

Lossie

  • Benriach
  • Glen Elgin
  • Glenlossie
  • Glen Moray
  • Linkwood
  • Longmorn
  • Mannochmore
  • Miltonduff

Rothes

  • Glen Grant
  • Glen Rothes
  • Glen Spey
  • Speyburn

Strathisla

  • Strathisla
  • Strathmill

Suljettuja tislaamoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viime vuosikymmeninä suljettuja mallasviskitislaamoja ovat muun muassa:

  • Banff (Speyside, suljettu 1983)
  • Ben Wyvis (Highlands, 1977)
  • Brora (Highlands, 1983)
  • Caperdonich (Speyside, 2002)
  • Coleburn (Speyside, 1985)
  • Convalmore (Speyside, 1985)
  • Dallas Dhu (Speyside, 1983)
  • Glen Albyn (Highlands, 1983)
  • Glencraig (Speyside, 1980-luku)
  • Glen Flagler (Lowlands, 1980-luku)
  • Glenlochy (Highlands, 1983)
  • Glen Mohr (Highlands, 1983)
  • Glenugie (Highlands, 1983)
  • Glenury Royal (Highlands, 1985)
  • Hillside / Glenesk (Highlands, 1985)
  • Imperial (Speyside, 1998)
  • Inverleven (Lowlands, 1991)
  • Kinclaith (Lowlands, 1977)
  • Ladyburn (Lowlands, 1970-luku)
  • Littlemill / Dunglass (Lowlands, 1994)
  • Lochside (Highlands, 1992)
  • Millburn (Highlands, 1985)
  • Mosstowie (Speyside, 1981)
  • North Port / Brechin (Highlands, 1983)
  • Pittyvaich (Speyside, 1993)
  • Port Ellen (Islay, 1983, toimii mallastamona)
  • Rosebank (Lowlands, 1993)
  • Saint Magdalene (Lowlands, 1983)

Jyväviskitislaamot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jyväviskejä (grain whisky) tuottavia toiminnassa olevia skottitislaamoja on vain seitsemän:

  • Cameron Bridge Grain Distillery, Fife (Diageon omistuksessa)
  • Girvan Grain Distillery (William Grant & Sons)
  • Invergordon Grain Distillery (Whyte and Mackay)
  • Loch Lomond Distillery, Alexandria
  • North British Distillery, Gorgie, Edinburgh (Diageo ja The Edrington Group)
  • Port Dundas Grain Distillery, Glasgow (Diageo)
  • Strathclyde Grain Distillery, Gorbals, Glasgow (Pernod Ricard)

[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]