Luettelo Sveitsin liittopresidenteistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Liittopresidentti on Sveitsin liittoneuvoston vuosittainen puheenjohtaja. Joka vuosi parlamentti valitsee yhden liittoneuvoston jäsenistä vuoden ajaksi liittopresidentiksi. Hänellä ei ole muista eroavia valtaoikeuksia ja hän jatkaa oman ministeriönsä johtamista. Yleensä puheenjohtajuus kulkee vanhimmasta lähtien, ja edellisen vuoden varapresidentistä tulee presidentti. Presidentti ei ole valtionpäämies, vaan ensimmäinen vertaistensa joukossa. Liittoneuvosto kollektiivina on valtionpäämies.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Nimi Syntynyt / kuollut
1848 Jonas Furrer 1805-1861
1849 Jonas Furrer 1805-1861
1850 Henri Druey 1799-1855
1851 Josef Munzinger 1791-1855
1852 Jonas Furrer 1805-1861
1853 Wilhelm Matthias Naef 1802-1881
1854 Friedrich Frey-Herosé 1801-1873
1855 Jonas Furrer 1805-1861
1856 Jakob Stämpfli 1820-1879
1857 Constant Fornerod 1819-1899
1858 Jonas Furrer 1805-1861
1859 Jakob Stämpfli 1820-1879
1860 Friedrich Frey-Herosé 1801-1873
1861 Melchior Josef Martin Knüsel 1813-1889
1862 Jakob Stämpfli 1820-1879
1863 Constant Fornerod 1819-1899
1864 Jakob Dubs 1822-1879
1865 Karl Schenk 1823-1895
1866 Melchior Josef Martin Knüsel 1813-1889
1867 Constant Fornerod 1819-1899
1868 Jakob Dubs 1822-1879
1869 Emil Welti 1825-1899
1870 Jakob Dubs 1822-1879
1871 Karl Schenk 1823-1895
1872 Emil Welti 1825-1899
1873 Paul Ceresole 1832-1905
1874 Karl Schenk 1823-1895
1875 Johann Jakob Scherer 1825-1878
1876 Emil Welti 1825-1899
1877 Joachim Heer 1825-1879
1878 Karl Schenk 1823-1895
1879 Bernhard Hammer 1822-1907
1880 Emil Welti 1825-1899
1881 Numa Droz 1844-1899
1882 Simeon Bavier 1825-1896
1883 Louis Ruchonnet 1834-1893
1884 Emil Welti 1825-1899
1885 Karl Schenk 1823-1895
1886 Adolf Deucher 1831-1912
1887 Numa Droz 1844-1899
1888 Wilhelm Hertenstein 1825-1888
1888 Bernhard Hammer 1822-1907
1889 Bernhard Hammer 1822-1907
1890 Louis Ruchonnet 1834-1893
1891 Emil Welti 1825-1899
1892 Walter Hauser 1837-1902
1893 Karl Schenk 1823-1895
1894 Emil Frey 1838-1922
1895 Josef Zemp 1834-1908
1896 Adrien Lachenal 1849-1918
1897 Adolf Deucher 1831-1912
1898 Eugène Ruffy 1854-1919
1899 Eduard Müller 1848-1919
1900 Walter Hauser 1837-1902
1901 Ernst Brenner 1856-1911
1902 Josef Zemp 1834-1908
1903 Adolf Deucher 1831-1912
1904 Robert Comtesse 1847-1922
1905 Marc-Emile Ruchet 1853-1912
1906 Ludwig Forrer 1845-1921
1907 Eduard Müller 1848-1919
1908 Ernst Brenner 1856-1911
1909 Adolf Deucher 1831-1912
1910 Robert Comtesse 1847-1922
1911 Marc-Emile Ruchet 1853-1912
1912 Ludwig Forrer 1845-1921
1913 Eduard Müller 1848-1919
1914 Arthur Hoffmann 1857-1927
1915 Giuseppe Motta 1871-1940
1916 Camille Decoppet 1862-1925
1917 Edmund Schulthess 1868-1944
1918 Felix-Louis Calonder 1863-1952
1919 Gustave Ador 1845-1928
1920 Giuseppe Motta 1871-1940
1921 Edmund Schulthess 1868-1944
1922 Robert Haab 1865-1939
1923 Karl Scheurer 1872-1929
1924 Ernest Chuard 1857-1942
1925 Jean-Marie Musy 1876-1952
1926 Heinrich Häberlin 1868-1947
1927 Giuseppe Motta 1871-1940
1928 Edmund Schulthess 1868-1944
1929 Robert Haab 1865-1939
1930 Jean-Marie Musy 1876-1952
1931 Heinrich Häberlin 1868-1947
1932 Giuseppe Motta 1871-1940
1933 Edmund Schulthess 1868-1944
1934 Marcel Pilet-Golaz 1889-1958
1935 Rudolf Minger 1881-1955
1936 Albert Meyer 1870-1953
1937 Giuseppe Motta 1871-1940
1938 Johannes Baumann 1874-1953
1939 Philipp Etter 1891-1977
1940 Marcel Pilet-Golaz 1889-1958
1941 Ernst Wetter 1877-1963
1942 Philipp Etter 1891-1977
1943 Enrico Celio 1889-1980
1944 Walther Stampfli 1884-1965
1945 Eduard von Steiger 1981-1962
1946 Karl Kobelt 1891-1968
1947 Philipp Etter 1891-1977
1948 Enrico Celio 1889-1980
1949 Ernst Nobs 1886-1957
1950 Max Petitpierre 1899-1994
1951 Eduard von Steiger 1881-1962
1952 Karl Kobelt 1891-1968
1953 Philipp Etter 1891-1977
1954 Rodolphe Rubattel 1896-1961
1955 Max Petitpierre 1899-1994
1956 Markus Feldmann 1897-1958
1957 Hans Streuli 1892-1970
1958 Thomas Holenstein 1896-1962
1959 Paul Chaudet 1904-1977
1960 Max Petitpierre 1899-1994
1961 Friedrich Traugott Wahlen 1899-1985
1962 Paul Chaudet 1904-1977
1963 Willy Spühler 1902-1990
1964 Ludwig von Moos 1910-1990
1965 Hans Peter Tschudi 1913-2002
1966 Hans Schaffner 1908-2004
1967 Roger Bonvin 1907-1982
1968 Willy Spühler 1902-1990
1969 Ludwig von Moos 1910-1990
1970 Hans Peter Tschudi 1913-2002
1971 Rudolf Gnägi 1917-1985
1972 Nello Celio 1914-1995
1973 Roger Bonvin 1907-1982
1974 Ernst Brugger 1914-1998
1975 Pierre Graber 1908-2003
1976 Rudolf Gnägi 1917-1985
1977 Kurt Furgler 1924-2008
1978 Willi Ritschard 1918-1983
1979 Hans Hürlimann 1918-1994
1980 Georges-André Chevallaz 1915-2002
1981 Kurt Furgler 1924-2008
1982 Fritz Honegger 1917-1999
1983 Pierre Aubert 1927-
1984 Leon Schlumpf 1925-
1985 Kurt Furgler 1924-2008
1986 Alphons Egli 1924-
1987 Pierre Aubert 1927-
1988 Otto Stich 1927-
1989 Jean-Pascal Delamuraz 1936-1998
1990 Arnold Koller 1933-
1991 Flavio Cotti 1939-
1992 René Felber 1933-
1993 Adolf Ogi 1942-
1994 Otto Stich 1927-
1995 Kaspar Villiger 1941-
1996 Jean-Pascal Delamuraz 1936-1998
1997 Arnold Koller 1933-
1998 Flavio Cotti 1939-
1999 Ruth Dreifuss 1940-
2000 Adolf Ogi 1942-
2001 Moritz Leuenberger 1946-
2002 Kaspar Villiger 1941-
2003 Pascal Couchepin 1942-
2004 Joseph Deiss 1946-
2005 Samuel Schmid 1947-
2006 Moritz Leuenberger 1946-
2007 Micheline Calmy-Rey 1945-
2008 Pascal Couchepin 1942-
2009 Hans-Rudolf Merz  1942-
2010 Doris Leuthard 1963-
2011 Micheline Calmy-Rey 1945-
2012 Eveline Widmer-Schlumpf 1956-
2013 Ueli Maurer 1950-
2014 Didier Burkhalter 1960–

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]