Luettelo Salaman vihollisista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo sarjakuvahahmo Salaman vastustajista.

Jay Garrickin viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vastustaja Ensiesiintyminen Tiivistelmä
Shade Flash Comics #33 (Syyskuu 1942) Richard Swift on roisto, joka käyttää erityistä keppiä, jonka avulla hän voi luoda täydellisen pimeyden halutessaan.
Rag Doll Flash Comics #36 (Joulukuu 1942) Peter Merkel syntyi "kolmioliitososuudella", minkä ansiosta hän kykeni taivuttamaan raajojaan pidemmälle kuin muut ihmiset. Hän piiloutui räsynukkeasuun ja ryösti kauppoja.
The Eel Comic Cavalcade #3 (Kesäkuu 1943) Eel Madden oli rikollinen, joka käytti rasvapistoolia, mikä teki melkein mahdottomaksi kenenkään saada häntä kiinni.
The Thinker All-Flash #12 (Syyskuu 1943) Clifford DeVoe, entinen DA, oli roisto, joka käytti erityisesti suunniteltua "ajatteluhattua" apuna loihtiessaan ja suorittaessaan erilaisia ​​rikoksia.
The Turtle All-Flash #21 (Tammikuu/Helmikuu 1943) Turtle nimellä tunnettu konna käytti hitauteen liittyviä aseita Salamaa vastaan, oli pitkään epäaktiivinen, sitten ilmestyi uudelleen ja hänellä on nyt kyky viedä nopeus ihmisiltä. Myöhemmin Turtle Man nimellä tunnettu konna oli toisen Salaman Barry Allenin vihollinen.
Dmane Flash Comics Miniature Edition (Huhtikuu 1946) Rikollinen tulevaisuudesta, jonka aikamatkakokeilu lähettää vahingossa vuoteen 1946. Salama pystyy vihdoin lähettämään hänet takaisin juuri ennen hänen teloitustaan.
The Changeling Flash Comics #84 (Kesäkuu 1947) Erik Razar oli pieniaikainen gangsteri Keystone Cityssä, kunnes hän sai voimageneraattorin sabotoimisesta valtavan sähkölatauksen, mikä antoi hänelle kyvyn muuttua erilaisiksi eläimiksi.
Rose ja Thorn Flash Comics #89 (Marraskuu 1947) Rose Cantonilla oli moninkertainen persoonallisuushäiriö, käyttäen sivupersoonaansa nimeltä Thorn, joka oli konna ja käytti piikkiaiheisia aseita.
Fiddler All Flash Comics #32 (Tammikuu 1948) Isaac Bowin oli konna, joka käytti viulua rikosten tekemiseen, tavallisesti käyttämällä viulua ihmisten hypnotisoimiseen tai aiheuttaen tärinää, joka saattoi rikkoa esineitä opittuaan taitoja fakiirilta, jonka kanssa hän oli vankilassa ennen tämän murhaamista.
The Rival Flash Comics #104 (Helmikuu 1949) Tohtori Edward Clariss oli professorina yliopistossa, jossa Jay Garrick opiskeli, uskoi luoneensa uudelleen kaavan, joka antoi Garrickille nopeuden ja jota hän kutsui nimellä "Velocity 9". Hänestä tuli myöhemmin Kilpailija-nimellä tunnettu rikollinen, joka tunnettiin myös ensimmäisenä Negatiivi-Salamana.

Barry Allenin ja Wally Westin viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vastustaja Ensiesiintyminen Tiivistelmä
Kapteeni Pakkanen Showcase #8 (Kesäkuu 1957) Leonard Snart on roisto, joka käyttää aseinaan jäädyttäviä pistooleja.
Doctor Alchemy Showcase #14 (Kesäkuu 1958) Albert Desmond kärsi persoonallisuuden jakautumisesta, toinen oli hyvä ihminen ja toinen paha. Hän kutsui itseään alun perin Herra Elementiksi ja käytti elementtiaiheisia laitteita ennen kuin Salaman vangitsi hänet. Hän vaihtoi nimensä Doctor Alchemyksi löydettyään viisasten kiven, joka kykeni muuntamaan elementtejä kuultuaan siitä sellikaveriltaan ja pystyi muuntamaan sen eri elementeiksi, vaikka vaikutukset kestivät vain noin 20 minuuttia. Pian selvisi, että oli kaksi Desmondia, Albert, hyvä ja Alvin, paha, ja että heillä oli henkinen linkki. Alvin tuhoutui, mutta Albertista tuli taas Doctor Alchemy.
Peilimestari The Flash #105 (Maaliskuu 1959) Samuel Scudder oli rikollinen, jolla on useita peiliin liittyviä voimia kuten niiden läpi kulkeminen ja vihollisten vangitseminen niihin. Myöhemmin Evan McCullochista tuli toinen Peilimestari ja Konnien jäsen.
Gorilla Grodd The Flash #106 (Toukokuu 1959) Superälykäs gorilla, jolla on valtavat fyysiset voimat.
Pied Piper The Flash #106 (Toukokuu 1959) Hartley Rathaway syntyi kuurona, mutta parani, kun hänen rikkaat vanhempansa etsivät keinoa saada hänet kuulemaan. Kun hän sai kuulonsa takaisin, hänelle tuli pakkomielle musiikkiin ja ääneen, ja hän teki monia äänipohjaisia ​​aseita. Alun perin toimittuaan rikollisena hän uudistui ja paljasti samalla olevansa homoseksuaali. Hänestä tuli Wally Westin ystävä, vaikka Top paljasti, että hän oli muuttanut joidenkin Konnien (mukaan lukien Pied Piperin) persoonallisuutta saadakseen heidät uudistumaan; Hartley pystyi taistelemaan Topia vastaan ja pysymään hyvänä.
Säävelho The Flash #110 (Joulukuu 1959/Tammikuu 1960) Mark Mardon on rikollinen, joka kykenee kontrolloimaan säätä.
Silmänkääntäjä The Flash #113 (Kesäkuu/heinäkuu 1960) James Montgomery Jesse, sirkustaiteilija, joka tuli trapetsitaiteilijoiden perheestä, keksi kengät, jotka käyttivät paineilmaa "kävelläkseen" ilmassa ja hän kehitti aseita, joilla hän teki silmänkääntötemppuja ryöstöyritystensä aikana.
Kapteeni Bumerangi The Flash #117 (Joulukuu 1960) George "Digger" Harkness on rikollinen, joka käyttää aseinaan bumerangeja.
Top The Flash #122 (Elokuu 1961) Roscoe Dillon käytti monia huipputeemaisia ​​aseita rikosten tekemiseen, ja lopulta oppi pyörittämään itseään suurilla nopeuksilla hyrrän tavoin, lisäten älykkyyttään ja antaen hänelle mahdollisuuden syrjäyttää luoteja.
Abra Kadabra The Flash #128 (Toukokuu 1962) Taikuri 6300-luvulta nimeltä Citizen Abra, joka karkotettiin omasta ajastaan ja lähetettiin 1900-luvulle rikostensa takia. Hän käytti tekniikkaansa poseeratakseen taikurina. Hän toimi alun perin erillään Konnista, mutta hiljattain yhdisti voimansa heidän kanssaan.
Professori Zoom The Flash #139 (Syyskuu 1963) Eobard Thawne on kieroutunut tiedemies, jolla on samanlaiset voimat kuin Salamalla ja kyky hallita negatiivista nopeusvoimaa. Hän on Barry Allenin arkkivihollinen.
Helleaalto The Flash #140 (Marraskuu 1963) Mick Rory on pyromaani, jolla on pakkomielle kuumuudesta ja poltti nuorena talonsa ja tappoi perheensä. Sitten hän teki lämpöaseen ja käytti tulta ryöstääkseen ja tappaakseen. Rory oli yksi Konnista, joka uudistui Topin pakottamana, ja kun hänen vaikutus poistettiin, Rorysta tuli taas Konna. Jo uudistuneen elämänsä aikana hänen mielensä alkoi jo kääntyä takaisin rikollisuuteen.
Golden Glider The Flash #250 (Kesäkuu 1977) Lisa Snart on Kapteeni Pakkasen sisar, joka halusi kostaa Salamalle Topin kuoleman ja käyttää oranssia luistelija-asua, naamiota ja jääluistimia, jotka luovat oman jäävirtauksensa antaen hänelle kyvyn luistella ilmassa.
Rainbow Rider The Flash #286 (Kesäkuu 1980) Roy G. Bivolo oli värisokea taidemaalari, joka käytti isänsä valmistamia suojalaseja, jotka pystyivät heijastamaan värejä ihmiseen; jokainen väri edusti erilaista tunnetilaa. Roysta tuli rikollinen, joka varasti maalauksia ja liittyi Konnien joukkoon.

Muut viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]