Luettelo Pokémon-sarjan Kanton ja Hoennin alueiden rintamapäälliköistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Pokémon-peli- ja animesarjan rintamapäälliköistä (engl. Frontier Brains) Kanton ja Hoennin alueilla. Ottelurintama (engl. Battle Frontier) on Pokémon Emerald -pelissä Hoennin alueella ja animessa Kanton alueella sijaitseva haaste, jossa on voitettava seitsemän rintamapäällikköä, erityisen voimakasta kouluttajaa, näiden omissa ottelulaitoksissa. Voiton merkkinä kouluttaja saa rintamapäälliköltä yhden symbolin.

Tehtaanpäällikkö Noland[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Noland (jap. ダツラ, Datsura) tunnetaan Tehtaanpäällikkönä johtamansa ottelupaikan, Ottelutehtaan (engl. Battle Factory), mukaan. Hän on ensimmäinen haastettava rintamapäällikkö niin peleissä kuin animessa ja mangassa. Otteluiden lisäksi hän myös rakentelee erilaisia koneita. Hänet voittanut kouluttaja ansaitsee Tiedon symbolin (Knowledge Symbol). Pokémon Emeraldissa Noland korostaa pelaajalle, että lukeminen ei riitä, jos haluaa oppia jotain Pokémoneista, vaan kouluttajan on saatava kokemusta. Pokémon Adventures -mangassa Noland oli ensimmäinen rintamapäällikkö, jota vastaan Emerald taisteli. Hän keskustelee mieluusti strategioista taistelun jälkeen. Noland pitää huolta eri puolilla ottelurintamaa (engl. Battle Frontier) huostaan jätetyistä pokémoneista.

Noland esiintyi ensi kerran animessa jaksossa Articuno, numero yksi (Numero Uno Articuno), jossa Ash kumppaneineen saapui Taistelutehtaalle. Noland antoi Ashin valita, mitä Pokémonia vastaan hän haluaisi taistella, mutta tämä ei osannut päättää. Kun Ashille ja muille selvisi, että Noland oli ystävystynyt legendaarisen Articunon kanssa, Ash päätti taistella sitä vastaan ja kutsui Charizardinsa taistelemaan. Seuraavassa jaksossa, jaksossa Symbolijahdissa (The Symbol Life) Charizard ja Articuno ottivat yhteen ja lopulta Charizard vei voiton kotiin ja tehden historiaa, ollen ensimmäinen ei-legendaarinen Pokémon, joka voitti yksi-vastaan-yksi -taistelussa legendaarisen Pokémonin.

Areenapäällikkö Greta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Greta (jap. コゴミ, Kogomi) tunnetaan Areenapäällikkönä (engl. Arena Tycoon) johtamansa taistelupaikan, Otteluareenan (engl. Battle Arena), mukaan. Hän on järjestyksessä toinen haastettava rintamapäällikkö. Animessa hän on selvästi erikoistunut taistelutyyppisiin Pokémoneihin, mutta tämä ei päde peleissä eikä mangassa. Hänet voittanut kouluttaja ansaitsee Sisusymbolin (Guts Symbol). Ensimmäinen videopeli jossa Greta esiintyi oli Pokémon Emerald.

Animessa Greta on esiintynyt vain jaksossa Onnenpyörä (Wheel...of Frontier!), jossa Ash taisteli häntä vastaan. Gretalla on iso, onnenpyörää muistuttava pyörä, jolla arvotaan, kuinka monta Pokémonia kumpikin osapuoli ottelussa käyttää. Ashin tapauksessa Pokémoneja oli kaksi. Ash käytti Grovylea ja Snorlaxia. Molempien ottelijoiden molemmat Pokémonit pysyivät ulkona Poképalloista siihen asti kunnes ne tyrmättiin. Ashin Grovyle hävisi Gretan Hariyamalle, mutta Snorlax vei voiton niin siitä kuin myös Gretan Medichamista.

Kupuässä Tucker[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tucker (jap. ヒース, Heath) tunnetaan Kupuässänä (engl. Dome Ace). Hänen taisteluareenansa on Ottelukupu (engl. Battle Dome), joka on avoinna yleisölle. Tucker on rauhallinen ja taktikoiva taistelija, joka käsittelee Pokémonejaan niin hyvin, että ne ovat vaikea vastus lähes kelle tahansa. Hänet voittanut kouluttaja ansaitsee Taktiikkasymbolin (Tactics Symbol). Ensimmäinen videopeli jossa Tucker esiintyi oli Pokémon Emerald. Tosin kuin peleissä, Pokémon Adventures -mangassa Tucker todella ottaa osaa kilpailuihin, eikä vain haasta kouluttajaa otteluun kuten pelissä. Ash otteli Tuckeria vastaan jaksossa Taktiikkapeliä (Tactics Theatrics), jossa hän käytti voittoisasti Swellowia ja Corphishia kaksoisottelussa. Tuckeria ei ole nähty tämän jakson jälkeen.

Keihäskuningatar Lucy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lucy (jap. アザミ, Azami) tunnetaan Keihäskuningattarena johtamansa taistelupaikan, Ottelukeihään (engl. Battle Pike) takia. Hän on erikoistunut paljolti käärmeitä muistuttaviin pokémoneihin. Tämä näkyy selvästi siten, että niin peleissä, animessa kuin mangassakin hänen pääpokémoninsa on Seviper. Peleissä hän on neljänneksi haastettava rintamapäällikkö ja mangassa hänet nähtiin järjestyksessään toisena haastettavista. Hänet voittanut kouluttaja ansaitsee Onnisymbolin (Luck Symbol). Ensimmäinen videopeli jossa Lucy esiintyi oli Pokémon Emerald.

Animessa Lucy nähtiin jaksossa Ottelukeihään kuningatar (Queen of Serpentine), jossa hänen nähtiin ensin pelastavan Ashin Pikachun Rakettiryhmän kynsistä Seviperinsä avulla, joka otti yhteen myös Jessien Seviperin kanssa. Myöhemmin samassa jaksossa Ash taisteli Lucya vastaan. Ashin Donphan vei voiton Seviperistä, häviten kuitenkin Lucyn Miloticille, joka taas joutui Pikachun päihittämäksi. Lucy on niitä harvoja Brockin rakastamia tyttöjä, jotka antavat myös vastarakkautta.

Palatsintietäjä Spenser[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spenser (jap. ウコン, Ukon) tunnetaan Palatsintietäjänä (engl. Palace Maven) johtamansa taistelupaikan, Ottelupalatsin (engl. Battle Palace), mukaan. Hän on kolmanneksi viimeisenä haastettava rintamapäällikkö. Hänellä ei ole mitään tiettyä erikoistumista mihinkään tiettyyn Pokémon-tyyppiin. Hän esiintyy pelien lisäksi myös animessa ja mangassa. Peleissä Ottelupalatsissa käytävät ottelut käydään niin, ettei pelaaja voi vaikuttaa, mitä hyökkäyksiä hänen Pokémoninsa käyttää, vaan se riippuu Pokémonin luonteesta. Hänet voittanut kouluttaja ansaitsee Henkisymbolin (Spirits Symbol). Ensimmäinen videopeli jossa Tucker esiintyi oli Pokémon Emerald.

Pokémon Adventures -mangassa Spenserillä on jonkilainen yhteys Kyogreen ja hän pystyi tunnistamaan Sinistä palloa (engl. Blue Orb) pitelevän Sapphiren.

Spenser esiintyy animessa ensi kerran jaksossa Vapaa kuin taivaan lintu (Cutting the Ties that Bind), jossa Ash tapaa hänet. Ashin Sceptile oli väliaikaisesti menettänyt kykynsä käyttää hyökkäyksiä, mutta Spenser auttoi sitä paranemaan. Jakson lopussa Ash haastoi Spenserin otteluun Spirits Symbolista. Seuraavassa jaksossa, jaksossa Yhtä luonnon kanssa (Ka Boom with a View) Ash otteli Spenseriä vastaan. Vaiheikkaan ja tiukan taistelun jälkeen Ash voitti Spenserin ja ansaitsi Spirits Symbolin.

Pyramidikuningas Brandon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brandon (jap. ジンダイ, Jindai) tunnetaan Pyramidikuninkaana (engl. Pyramid King), ottelupaikkansa Ottelupyramidin (engl. Battle Pyramid) mukaan. Animessa ja peleissä hän on viimeisenä haastettava rintamapäällikkö, mutta mangassa vasta toiseksi viimeinen. Brandon käyttää niin animessa, mangassa kuin peleissäkin legendaarisia Pokémoneja, mikä tekee hänestä varteenotettavan vastuksen. Hänet voittanut kouluttaja ansaistsee Rohkeusymbolin (Brave Symbol). Ensimmäinen videopeli jossa Brandon esiintyi oli Pokémon Emerald. Animessa Brandonin Ottelupyramidi on lentävä rakennus, jonka kulloisenkin sijainnin saa selville vasta kun on voittanut muut rintamapäälliköt. Ash ja kumppanit pääsivät Ottelupyramidille jaksossa Vastustaja nousee sisältä (Battling the Enemy Within).

Salonkineito Anabel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anabel (jap. リラ Lila) tunnetaan Salonkineitona (engl. Salon Maiden). Anabel osaa kommunikoida Pokémoniensa kanssa telepaattisesti ja on animessa selvästi erikoistunut meediotyypin pokémoneihin. Peleissä ja mangassa Anabel on johtava rintamapäällikkö, kun taas animessa tämä titteli on annettu Brandonille. Hänen taisteluareenansa on Ottelutorni (engl. Battle Tower), joka animessa sijaitsee lähellä Tohjo Fallseja. Hän antaa hänet voittaneille kouluttajille Kykysymbolin (Ability Symbol). Pokémon Adventures -mangassa Anabel on voimakkain rintamapäällikkö. Ensimmäinen videopeli jossa Anabel esiintyi oli Pokémon Emerald.

Anabel nähtiin ensi kerran jaksossa Puhumalla paras (Talking a Good Game), jossa Ash taisteli häntä vastaan ja hävisi. Seuraavassa jaksossa, jaksossa Toinen kerta toden sanoo (Second Time's the Charm) Ash otti uusintaottelun ja voitti sen käyttämällä samaa taktiikkaa paremmin kuin aiemmin.
Anabel vaikuttaa olevan ihastunut Ashiin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]