Lovie Smith

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lovie Smith

Lovie Smith (s. 8. maaliskuuta 1958 Gladewater, Teksas) on yhdysvaltalainen amerikkalaisen jalkapallon valmentaja, joka toimii NFL-joukkue Tampa Bay Buccaneersin päävalmentajana. Hän toimi Chicago Bearsin valmentajana kausina 2004–2012.

Smith valittiin Chicagon valmentajaksi Dick Jauronin tilalle vuonna 2004. Ennen valintaa hän oli ollut puolustuskoordinaattorina St. Louis Ramsissa.

Ensimmäinen kausi Bearsissa oli huono: 5 voittoa 16 ottelusta ja NFC Northin viimeinen sija. Toinen kausi alkoi huonosti, kun pelinrakentaja Rex Grossman loukkaantui kauden alussa ja hänen paikalleen laitettiin tulokas Kyle Orton. Kausi ei jatkunutkaan hyvin eikä joukkue päässyt jatkoon NFC Northista. Kausi 2005 oli hyvä, 11 voittoa 16 ottelusta ja NFC North -divisioonan voitto. Bearsit putosivat kuitenkin pudotuspeleissä jo ensimmäisellä kierroksella. Smith valittiin NFL:n vuoden valmentajaksi. Seuraavalla kaudella Smith johdatti Bearsit loppuotteluun eli Super Bowliin, jossa hän kohtasi hyvän ystävänsä Tony Dungyn valmentaman Indianapolis Coltsin. Ensimmäistä kertaa NFL:n historiassa Super Bowlissa pelasi kaksi tummaihoista päävalmentajaa vastakkain.

Edeltäjä:
Dick Jauron
Chicago Bearsin päävalmentaja
20042012
Seuraaja:
Marc Trestman
Edeltäjä:
Greg Schiano
Tampa Bay Buccaneersin päävalmentaja
2014
Seuraaja:
'