Kyle Orton

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kyle Orton
Kyle Orton.jpg
Pelipaikka pelinrakentaja
Pelinumero 18
Pituus 193 cm
Paino 102 kg
NFL-seura Dallas Cowboys
Aik. seurat Chicago Bears
Denver Broncos
Kansas City Chiefs
Kansalaisuus Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Syntymäaika 14. marraskuuta 1982,
Altoona, Iowa
NFL-varaus 106. varaus, 2005
Chicago Bears
Pääsarjaura 2005–

Kyle Orton (s. 14. marraskuuta 1982 Altoona, Iowa) on yhdysvaltalainen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, pelipaikaltaan pelinrakentaja. Hän pelaa tällä hetkellä NFL-liigan Dallas Cowboysissa. Orton on lisäksi ammattilaisurallaan edustanut myös Chicago Bearsia, Denver Broncosia ja Kansas City Chiefsiä.

NFL-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chicago Bears varasi Purduen yliopiston joukkueessa yliopistojalkapalloa pelanneen Ortonin vuoden 2005 NFL:n varaustilaisuudessa, tilaisuuden neljännellä kierroksella. Hän pelasi Chicagossa neljän kauden ajan, joista viimeisen aloittavana pelinrakentajana. Kauden jälkeen Orton kaupattiin Denver Broncosin joukkueeseen, josta toiseen suuntaan tuli muun muassa Broncosin entinen ykköspelinrakentaja Jay Cutler.

Kahden seuraavan kauden ajan Orton oli Broncosin kiistaton ykköspelinrakentaja. Taustalla kuitenkin Broncosin vuoden 2010 ykköskierroksen varaus Tim Tebow alkoi nousta yhä enemmän esille, ja menestyksen karttaessa seuraa myös fanit alkoivat vähitellen kallistua Tebow'n puolelle. Orton aloitti vielä kauden viisi ensimmäistä peliä, mutta heikkojen tulosten jälkeen Tebow nousi Broncosin aloittajaksi, ja lopulta johdatti joukkueen pudotuspelien toiselle kierrokselle saakka. Orton kuitenkin oli jo siirtynyt kesken kauden divisioonavastustaja Kansas City Chiefsin riveihin, loukkaantuneen Matt Casselin korvaajaksi.

Maaliskuussa 2012 Orton teki vapaana pelaajana sopimuksen Dallas Cowboysin kanssa, jossa hän on lähtökohtaisesti kakkospelinrakentaja pitkäaikaisen aloittajan Tony Romon takana.