Leonid Rešetnikov

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Leonid Rešetnikov (ven. Леони́д Петро́вич Реше́тников; s. 1947) on Venäjän ulkomaantiedustelun (SVR) kenraaliluutnantti, professori ja historiatieteiden tohtori. Ennen siirtymistään Venäjän strategisten tutkimusten instituutin (RISI) johtajaksi 2009 Rešetnikov toimi Venäjän ulkomaantiedustelun (SVR) informaatio- ja analyysiosaston päällikkönä.

Rešetnikov syntyi Potsdamissa sotilasperheeseen 1947. Hän valmistui historioitsijaksi Harkovasta ja valmisteli väitöskirjaansa Sofiassa 1971–1974 ja väitteli siellä historiatieteiden tohtoriksi. Rešetnikov työskenteli Venäjän tiedeakatemiassa 1974–1976 ja siirtyi Venäjän ulkomaantiedustelun palvelukseen 1978. Hänet ylennettiin kenraalikuntaan 1995. Rešetnikov nimitettiin huhtikuussa 2009 Venäjän strategisten tutkimusten instituutin johtajaksi. RISI oli aikaisemmin Venäjän ulkomaantiedustelun suljettu tutkimuslaitos, joka siirrettiin Venäjän presidentinhallinnon yhteyteen.

Rešetnikovilla on useita luottamustehtäviä ja hänelle on myönnetty valtiollisia kunniamerkkejä. Rešetnikov on naimisissa ja hänellä on kaksi tytärtä.