Lahden Golf

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lahden Golf
Perustettu 1959
Kotipaikka Lahti
Jäsenmäärä 1435. Osakkeita 719.
Puheenjohtaja Heikki Jäämaa
Hallitus

Ry: Eero Rauhala (kapteeni), Timo Huvinen, Kari Hiukka, Tiina Leppä-Peltola, Juha Hölttä, Antti Sulkanen ja Mika Viitala.

Oy: Harri Leino (pj), Jussi Hartikainen, Kari Hiukka, Heikki Jäämaa, Seppo Leppänen, Juha Viljamaa
Aiheesta muualla
www.lahdengolf.fi

Lahden Golf (LG) on Lahden Takkulassa toimiva golfseura, joka on perustettu vuonna 1959. Seura on jäsenenä Suomen Golfliitossa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seura aloitti toimintansa Hollolan vanhalla lentokentällä, jossa "greenit" olivat hiekasta. Olipa siellä paikallissäännöissäkin maininta, että puttilinjan sai tasata jalalla ennen lyöntiä. Mukkulan 9-reikäiselle kentälle seura siirtyi vuonna 1966. Kun vieressä toimiva Isku Oy tarvitsi maa-alueen omaan käyttöönsä, Lahden kaupunki osoitti seuralle uuden maa-alueen Takkulasta, johon valmistui 9-reikäinen kenttä vuonna 1986.

Takkulan kenttä laajeni 18-reikäiseksi kahdessa vaiheessa: ensin 14-reikäiseksi vuonna 1991 ja täysimittaiseksi vuonna 1992.

Urheilumenestys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lahden Golf on urheilullisia arvoja korostava golfyhteisö, josta on tullut huippupelaajia, tunnetuimpana Mikko Ilonen. Muita menestyneitä Lahden Golfin kasvatteja ovat: Anssi Kankkonen, Kalle Väinölä, Erkki Välimaa, Timo Rauhala, Mikael Mustonen ja Janne Martikainen.

Lahden Golf voitti 1993 seurajoukkueiden Euroopan-mestaruuden. Joukkueessa pelasivat Kalle Väinölä, Mikael Mustonen ja Jari Koljonen.

Kenttä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Takkulan kenttä on sijoitettu metsämaastoon. Kentällä on par 5 -väyliä: reiät 7, 15 ja 18.

Kentälle on tehty kehittämissuunnitelma - Lahden Golf 3.0 - jonka valmistuttua käytössä on 18-reikäinen Mestari-kenttä ja 9-reikäinen Kisälli-kenttä. Rakentaminen vanhalle maankaatopaikalle tehtävään laajennukseen aloitettiin vuonna 2013, ja uudet väylät valmistuivat kauden 2014 loppupuolella, ja siten vuorossa olivat vanhan puolen muutosten ja perusparannuksen tekeminen.

Klubitalolla on sosiaali- ja oleskelutilat, ja proshop-rakennuksessa on myynnissä golfiin liittyviä tuotteita sekä caddiemaster-palvelut.

Lahden Golf Oy ja Lahden Golf ry.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lahden Golf yhtiöitti osan toiminnastaan 1997 siten, että kentän omistaa ja sen hoidosta vastaa Lahden Golf Oy ja jäsen-, kilpailu- sekä nuorisotoiminta kuuluvat Lahden Golf ry:lle.

Opetus ja Pro Shop-toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opetuksesta ja golfvälineiden myynnistä vastaa ABC Golf Oy. Opettavina ammattilaisina toimivat Riku Aarnio ja Seppo Pekkarinen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]