Lady Tremaine

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lady Tremaine (tunnetaan myös nimellä Ilkeä äitipuoli) on Tuhkimo-tarinassa esiintyvä fiktiivinen hahmo. Disneyn vuoden 1950 Tuhkimo-elokuvassa Lady Tremaine meni naimisiin Tuhkimon isän kanssa ja tämän kuoltua hän adoptoi Tuhkimon. Lady Tremainella on kaksi aikaisempaa tytärtä Drizella ja Anastasia ja Lucifer-niminen lemmikkikissa. Lady Tremaine on kylmäsydäminen Tuhkimoa kohtaan ja kohtelee häntä huonosti ja on alistanut Tuhkimon palvelijakseen, vaikka ei satutakaan tätä fyysisesti vaan psykologisesti. Myöhemmin kun Lady Tremaine saa kuulla Prinssi Uljaan järjestämistä tanssiaisista hän teettää Tuhkimolle jatkuvasti lisää töitä, jotta tämä ei voisi osallistua tanssiaisiin, vaikka hän muodollisesti antaakin Tuhkimolle luvan, jos hän löytää sopivan asun. Myöhemmin kun Drizella ja Anastasia tuhoavat Tuhkimon juhla-asun, Lady Tremaine vain katsoi vierestä eikä puuttunut asiaan lainkaan. Myöhemmin kun Tuhkimo sai Hyvältä Haltiakummilta uuden puvun ja osallistui tanssiaisiin, Lady Tremaine ei tunnistanut häntä kun Tuhkimo tanssi Prinssin kanssa. Myöhemmin kun Lady Tremaine sai kuulla Prinssin naivan sen, jonka jalkaan lasikenkä sopii, hän tajuttuaan Tuhkimon olleen se, jonka kanssa Prinssi Uljas tanssi, lukitsi Tuhkimon huoneeseensa, jotta tämä ei voisi sovittaa kenkää jalkaansa. Tuhkimon eläinystävät kuitenkin vapauttivat Tuhkimon ja Lady Tremaine yritti viimeisenä keinonaan saada kenkää kantavan palvelijan kaatumaan, jolloin kenkä hajosi, mutta Tuhkimo näytti hänellä olevan toisen kengän Lady Tremainen kauhuksi, jolloin Tuhkimo sai naida Prinssi Uljaan.

Lady Tremaine esiintyi lyhyesti elokuvan jatko-osassa, jossa hän kielsi Anastasiaa seurustelemasta leipurin kanssa, johon hän oli ihastunut. Tuhkimo III elokuvassa Lady Tremaine saatuaan Anastasialta Hyvän Haltiakummin taikasauvan, hän muuttaa sillä aikaa estääkseen Tuhkimoa naimasta Prinssiä ja saa lasikengän sopimaan Anastasian jalkaan, jotta Tuhkimo ei koskaan sovittaisi kenkää ja lumoaa Prinssin ihastumaan Anastasiaan eikä Tuhkimoon. Myöhemmin Prinssin vapauduttua lumouksesta Lady Tremaine muuttaa Anastasian Tuhkimon näköiseksi ja yrittää tappaa oikean Tuhkimon, mutta Tuhkimo pakenee. Kun häissä Anastasia Lady Tremainen kauhuksi torjuu Prinssin kosinnan, hän yrittää paeta Drizellan kanssa oikean Tuhkimon saavuttua paikalle ja kuninkaan määrättyä miehensä pidättämään Tremainen hän taikasauvalla muuttaa vartijat eläimiksi ja kun Lady Tremaine yrittää muuttaa Tuhkimon ja Anastasian rupikonniksi, taikasäde osuu Prinssi Uljaan miekkaan ja heijastuu siitä takaisin Lady Tremaineen ja Drizellaan, jotka muuttuvat itse rupikonniksi. Lopputekstien jälkeen Lady Tremaine ja Drizella palaavat takaisin normaaleiksi mutta kauhukseen saavat ylleen samanlaiset asut, jota Tuhkimolla oli yllään palvelijana ollessaan, mikä viittaa heidän joutuvan kokemaan rangaistuksen toimia jatkossa Tuhkimon palvelijoina heidän pahojen tekojensa "Tuhkimo III – Taikansa kutakin" takia.

Lady Tremaine esiintyi Olipa kerran sarjan kausilla 1, 6 ja 7. Lady Tremaine esiintyi vuoden 2015 Tuhkimo-elokuvassa, jossa häntä näytteli Cate Blanchett. Lady Tremaine esiintyi myös Mikin klubi-sarjassa. Descendants-elokuvasarjassa paljastuu, että Lady Tremaine on tyttärineen karkotettu Isle of the Lostille tekojensa tähden. Lady Tremaine toimii Dragon Hallin opettajana ja pitää saarella Lady Tremaine's Curl Up and Dye-nimistä hiussalonkia. Hänellä on myös kaksi lastenlasta, Drizellan tytär Dizzy ja Anastasian poika Anthony. Lisäksi Lady Tremainen Lucifer-kissalla on Beelzebub-niminen jälkeläinen, joka on annettu lemmikiksi Cruella de Vilin pojalle Carlosille.